Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Lifo]: Ματαιώθηκε ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας- Σχέδιο για virtual αγώνα
[Lifo]: Ματαιώθηκε ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας- Σχέδιο για virtual αγώνα

[Lifo]: Ματαιώθηκε ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας- Σχέδιο για virtual αγώνα

Τι θα ισχύσει με τους δρομείς που είχαν κάνει εγγραφή στη διοργάνωση

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την οριστική ματαίωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας , που είχε προγραμματιστεί για τις 7-8 Νοεμβρίου.

Τον Ιούλιο, η ομοσπονδία στίβου είχε ανακοινώσει αλλαγές στη διοργάνωση , προσαρμόζοντάς την στις ανάγκες της εποχής της πανδημίας, τελικά όμως κατέληξε στη ματαίωση του αγώνα. Ανακοινώνοντας αυτή την απόφαση, ο ΣΕΓΑΣ προανήγγειλε τη διενέργεια ενός virtual αγώνα τον επόμενο μήνα, ενώ διευκρίνισε και το τι θα συμβεί με τους δρομείς που είχαν κάνει εγγραφή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στην ανακοίνωση, ο ΣΕΓΑΣ σημειώνει ότι τους τελευταίους μήνες κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς και ιδίως τον ΕΟΔΥ, για να εξαντληθούν τα περιθώρια για τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, με ένα «αυστηρότατο υγειονομικό πρωτόκολλο», με μειωμένο αριθμό δρομέων αλλά και τη διενέργεια τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους συμμετέχοντες, με έξοδα της ομοσπονδίας.

«Πιστεύαμε ότι οι παραπάνω ενέργειες θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την πλήρη προστασία της υγείας των δρομέων, την οποία ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Αθήνας έχουν ως απόλυτα πρώτη προτεραιότητα. Δυστυχώς, παρότι ο σχεδιασμός-πρόταση που υπεβλήθη στον ΕΟΔΥ δεν έχει απαντηθεί επισήμως, είμαστε υποχρεωμένοι να ματαιώσουμε σήμερα τον αγώνα», σημειώνει ο ΣΕΓΑΣ.

Τις επόμενες ημέρες, η ομοσπονδία θα επικοινωνήσει μέσω προσωπικού μηνύματος με κάθε δρομέα που έχει εγγραφεί στη διοργάνωση, ενημερώνοντάς τον για τη δυνατότητα είτε μεταφοράς της εγγραφής του στην επόμενη διοργάνωση (Μαραθώνιος Αθήνας 2021), είτε πλήρους επιστροφής της συνδρομής συμμετοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!