Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Τα μαργαριτάρια της Κάμαλα Χάρις είναι κάτι παραπάνω από κοσμήματα – Τι συμβολίζουν
[Lifo]: Τα μαργαριτάρια της Κάμαλα Χάρις είναι κάτι παραπάνω από κοσμήματα – Τι συμβολίζουν

[Lifo]: Τα μαργαριτάρια της Κάμαλα Χάρις είναι κάτι παραπάνω από κοσμήματα – Τι συμβολίζουν

Οι δεσμοί της Κάμαλα Χάρις με την αδελφότητα ΑΚΑ αντανακλώνται στα κοσμήματά της

Τα μαργαριτάρια που φοράει η Κάμαλα Χάρις , σε σημαντικές στιγμές της διαδρομής της, αποτελούν κάτι παραπάνω από ένα κόσμημα.

Πέρυσι τον Αύγουστο, η Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για να είναι υποψήφια αντιπρόεδρος στις εκλογές του Νοεμβρίου. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στις γυναίκες που έδωσαν τη μάχη για την ψήφο αλλά και στις γυναίκες της οικογένειάς της που την μεγάλωσαν. «H μητέρα μου, εμφύσησε στην αδερφή Μάγια και σε εμένα τις αξίες που πρεσβεύουμε», είπε. «Μας έμαθε να βάζουμε πρώτα την οικογένεια. Τόσο αυτή που γεννηθήκαμε, όσο και αυτή που επιλέξαμε», πρόσθεσε και συνέχισε. «Η οικογένεια είναι η αγαπημένη μου Alpha Kappa Alpha».

Η Alpha Kappa Alpha είναι μία από τις παλαιότερες γυναικείες αδελφότητες Αφροαμερικανίδων στις ΗΠΑ, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός Φιλίσια Ρασάντ και η ποιήτρια Μάγια Αγγέλου – το έργο της οποίας άσκησε μεγάλη επιρροή στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Η Χάρις έγινε μέλος της ΑΚΑ το 1986, όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια. Ωστόσο η αφιέρωσή της στην αδελφότητα δεν τελείωσε μαζί με τις σπουδές της. Ανέπτυξε φιλία με πολλά μέλη της που την ενθάρρυναν να πάρει μέρος στη διεκδίκηση του χρίσματος, κάνοντας παράλληλα δωρεές ύψους 19,08 δολαρίων, μία αναφορά στο έτος 1908 που ιδρύθηκε η ΑΚΑ.

Το κολιέ με τα μαργαριτάρια που φόρεσε κατά την αποδοχή του χρίσματος αποτελούσε μία απόδειξη της σύνδεσής της με την αδελφότητα. «Το κολιέ με τα μαργαριτάρια εξέφραζε την αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της αδελφότητας», ανέφερε η Γκλέντα Γκλόβερ, πρόεδρος της ΑΚΑ, στο Vanity Fair το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!