Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μαγιορκίνης: Εστίες υπερμετάδοσης τις τελευταίες ημέρες- Ανησυχία για αύξηση διασωληνωμένων
[Lifo]: Μαγιορκίνης: Εστίες υπερμετάδοσης τις τελευταίες ημέρες- Ανησυχία για αύξηση διασωληνωμένων

[Lifo]: Μαγιορκίνης: Εστίες υπερμετάδοσης τις τελευταίες ημέρες- Ανησυχία για αύξηση διασωληνωμένων

«Ο ιός μπορεί να ανατρέψει την πορεία της επιδημίας από τη μία ημέρα στην άλλη»

Ανησυχία για τη σταδιακή αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων εξέφρασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης , ενώ μίλησε για τις εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού .

«Τις τελευταίες τρεις ημέρες καταγράφονται καθημερινά πάνω από 200 κρούσματα, σε αντίθεση με την τάση υποχώρησης της επιδημίας που υπήρχε από την προηγούμενη Παρασκευή έως την Τρίτη. Χθες υπήρχαν 372 κρούσματα, αριθμός ρεκόρ», δήλωσε επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα .

«Ανησυχητικό σημείο επίσης είναι η σταδιακή αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων, που σήμερα έφτασαν τους 52», σημείωσε ακόμη το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 287 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πάνω από τα μισά καταγράφηκαν στην Αττική (158).

«Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της αύξησης βλέπουμε την ανάδειξη πολλαπλών συρροών κρουσμάτων με τοπικό χαρακτήρα, ενδεικτικό γεγονότων υπερμετάδοσης. Από την αρχή της πανδημίας, η επιστημονική κοινότητα ιολόγων γνωρίζαμε ότι αυτού είδους οι κορωνοϊοί κινούνται ανομοιόμορφα, δηλαδή ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών δεν τον μεταδίδει και έναν μικρο ποσοστό- πιθανώς κάτω του 20%- τον μεταδίδει δυναμικά», εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Η υπερμετάδοση ήρθε τις τελευταίες ημέρες να μας υπενθυμίσει ότι ο ο ιός μπορεί να ανατρέψει την πορεία της επιδημίας από τη μια μέρα στην άλλη», τόνισε ο καθηγητής και σημείωσε ότι όταν τα γεγονότα υπερμετάδοσης σχετίζονται με συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους, τότε «η ιχνηλάτηση μπορεί να τα περιχαρακώσει πολύ αποτελεσματικότερα από τις περιπτώσεις που δημιουργούν ορφανά κρούσματα. Αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό».

Μαγιορκίνης για το εμβόλιο της Οξφόρδης

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στη διακοπή των δοκιμών για το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, που αναπτύσσει η AstraZeneca σε συνεργασία με το εμβόλιο της Οξφόρδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!