Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μαγιορκίνης: Από το Μάιο και μετά ίσως και να ξεφορτωθούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας
[Lifo]: Μαγιορκίνης: Από το Μάιο και μετά ίσως και να ξεφορτωθούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας

[Lifo]: Μαγιορκίνης: Από το Μάιο και μετά ίσως και να ξεφορτωθούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας

Το κλείσιμο των δραστηριοτήτων έγινε προληπτικά, χωρίς να υπάρχουν σαφή στοιχεία αύξησης των κρουσμάτων, λέει μεταξύ άλλων ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Από το Μάιο και μετά ίσως και να ξεφορτωθούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας κατά του κορωνοϊού εκτιμά ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο FΜ, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας της Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει «όταν δούμε τα νούμερα να πέφτουν δραματικά.»

Ο κ. Μαγιοκρίνης εμφανίστηκε σχεδόν σίγουρος ότι και με μία ήπια κάλυψη του εμβολιασμού, 40-50%, «που θα έχουμε πετύχει το καλοκαίρι, θα δούμε μεγάλη ύφεση της επιδημίας».

Πρόσθεσε δε ότι «Σε αυτή τη φάση είμαστε στη συρρίκνωση του δεύτερου κύματος, δεν έχουμε ακόμα ενδείξεις για αύξηση, οπότε τρίτο κύμα προς το παρόν δεν βλέπουμε»

Αιτιολογώντας την απόφαση για το κλείσιμο ορισμένων δραστηριοτήτων ανέφερε πως το κλείσιμο αυτών, «που σχετίστηκαν με εκθετική αύξηση μέσα Οκτωβρίου -Νοέμβριου, ίσως μας επιτρέψει να πούμε ότι η επιδημία μπορεί να κινηθεί σε σταθεροποιητικά επίπεδα και να μην δούμε τρίτο κύμα».

Σε ερώτηση ωστόσο, αν το ξαφνικό κλείσιμο ήταν αποτέλεσμα μιας αύξησης των κρουσμάτων της τάξης του 8-9% λόγω του click away , ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε πως δεν έχει κάποια τέτοια εκτίμηση στα χέρια του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!