Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Μαγιορκίνης: Ανησυχία για έξαρση κρουσμάτων με την επιστροφή των εκδρομέων στην Αττική
[Lifo]: Μαγιορκίνης: Ανησυχία για έξαρση κρουσμάτων με την επιστροφή των εκδρομέων στην Αττική

[Lifo]: Μαγιορκίνης: Ανησυχία για έξαρση κρουσμάτων με την επιστροφή των εκδρομέων στην Αττική

«Με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική»

Υπάρχει μια ανησυχία για έξαρση των κρουσμάτων με την επιστροφή από τις διακοπές και ειδικά στην Αττική, ανέφερε μεταξύ άλλων, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης .

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, το καλό σενάριο είναι πως δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις για 300 και 400 κρούσματα ημερησίως ή ακόμη και πάνω από 700 τέλος Αυγούστου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «βρισκόμαστε σε ένα μέτριο σενάριο αυτή τη στιγμή όπου βλέπουμε μια αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων, η οποία οφείλεται στην έξαρση που είχαμε προ επτά ημερών».

Σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων με την επιστροφή των εκδρομέων, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως υπάρχει μια ανησυχία ιδίως στην Αττική που «είναι ένα μεγάλο αστικό κέντρο, έχει πολλούς ανθρώπους και η δυνατότητα να περιχαρακώσουμε την επιδημία με τοπικά μέτρα είναι ελάχιστη έως μηδαμινή».

«Είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Δημήτρη Παρασκευή -αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας -Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας- περί ενδεχόμενου 3ου, 4ου και 5ου κύματος κορωνοϊού , ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως «αυτό που νομίζω ότι θέλει να περιγράψει ο συνάδελφος είναι ότι μπορεί να δούμε μια παλινδρόμηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!