Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Μαδαγασκάρη: Ο υπουργός Παιδείας παρήγγειλε γλειφιτζούρια 2 εκατ. δολαρίων αλλά ο «λόγος» δεν έπεισε κανέναν
[Lifo]: Μαδαγασκάρη: Ο υπουργός Παιδείας παρήγγειλε γλειφιτζούρια 2 εκατ. δολαρίων αλλά ο «λόγος» δεν έπεισε κανέναν

[Lifo]: Μαδαγασκάρη: Ο υπουργός Παιδείας παρήγγειλε γλειφιτζούρια 2 εκατ. δολαρίων αλλά ο «λόγος» δεν έπεισε κανέναν

Ο υπουργός Παιδείας της Μαδαγασκάρης παύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την θέση του

Ο υπουργός Παιδείας της Μαδαγασκάρης παύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την θέση του, όταν αποκαλύφθηκε πως είχε παραγγείλει γλειφιτζούρια και γλυκά αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων «για τα παιδιά».

Ο Rijasoa Andriamanana προσπάθησε να δικαιολογήσει την παραγγελία υποστηρίζοντας πως θα δίνονταν τρία γλειφιτζούρια σε κάθε μαθητή για να ξεπεράσει την πικρή επίγευση ενός σκευάσματος με βάση βότανα που, αν και δεν έχει περάσει με επιτυχία κλινικές δοκιμές, θα δινόταν στα παιδιά ως προληπτική αγωγή απέναντι στον κορωνοϊό.

Το σχέδιο ματαιώθηκε μετά την παρέμβαση του ίδιου του προέδρου της Μαδαγασκάρης, Andry Rajoelina, που ωστόσο εξακολουθεί και αυτός να υποστηρίζει ότι το προϊόν Covid-Organics είναι «θεραπεία απέναντι στον κορωνοϊό». Και δεν είναι ο μόνος ηγέτης που το πιστεύει αυτό: αρκετές αφρικανικές χώρες συνεχίζουν να εισάγουν το Covid-Organics πιστεύοντας ότι βοηθά στην καταπολέμηση του ιού, παρά τις κατ’ επανάληψη επισημάνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι δεν υπάρχει για την ώρα καμία επιβεβαιωμένη θεραπεία.

Η Εθνική Ιατρική Ακαδημία της Μαδαγασκάρης έχει επίσης εκφράσει τις αμφιβολίες της για την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος με βάση το φυτό αρτεμισία, προειδοποιώντας ότι η κατανάλωσή του μπορεί ακόμα και να βλάψει την υγεία. Ωστόσο ο πρόεδρος Andry Rajoelina επιμένει ότι αν το ίδιο προϊόν είχε παρασκευαστεί στην Ευρώπη, η αντιμετώπιση της Δύσης θα ήταν πολύ διαφορετική και διατείνεται – χωρίς χειροπιαστά στοιχεία – ότι το «φάρμακο» δουλεύει και ο υπόλοιπος κόσμος απλώς υποτιμά την Αφρική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!