Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Lufthansa: Απώλειες 1 εκ. ευρώ την ώρα λόγω του κορωνοϊού – Κρίσιμες συνομιλίες διάσωσης
[Lifo]: Lufthansa: Απώλειες 1 εκ. ευρώ την ώρα λόγω του κορωνοϊού – Κρίσιμες συνομιλίες διάσωσης

[Lifo]: Lufthansa: Απώλειες 1 εκ. ευρώ την ώρα λόγω του κορωνοϊού – Κρίσιμες συνομιλίες διάσωσης

1,2 δισ. ευρώ οι απώλειες το πρώτο τρίμηνο του 2020 για τη Lufthansa που αναζητά πακέτο διάσωσης από την κυβέρνηση της Γερμανίας

Η Lufthansa βρίσκεται σε κρίσιμες συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τους όρους μιας συμφωνίας διάσωσής της, καθώς αγωνίζεται να αποφύγει την πτώχευση λόγω της κρίσης του κορωνοϊού .

Ο κορυφαίος παγκόσμιος όμιλος αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης πραγματοποίησε την πρώτη τηλεδιάσκεψη την Τρίτη, αποκαλύπτοντας την απώλεια 1,2 δισ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Καταγράφοντας μία ζοφερή εικόνα των προοπτικών για την παγκόσμια αεροπορία, λόγω της πανδημίας, η Lufthansa παρουσιάζει απώλειες ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ την ώρα.

Ωστόσο, η εταιρεία αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των μετόχων σχετικά με λεπτομέρειες που αφορούν στις συζητήσεις διάσωσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η ελβετική κυβέρνηση συμφώνησε να εγγυηθεί το 85% ενός πακέτου δανείων ύψους 1,5 δισ. δολ. για τους ελβετικούς αερομεταφορείς της. Ο όμιλος διαθέτει επίσης αεροπορικές εταιρείες στη Γερμανία, την Αυστρία και το Βέλγιο.

Der Spiegel και Bloomberg ανέφεραν την Παρασκευή ότι η Lufthansa διαπραγματεύεται τη διάσωση ύψους 10 δισ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, με εκείνη να αποκτά το 25,1% της εταιρείας και μια θέση στο εποπτικό της συμβούλιο.

Η Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει τις εκθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!