Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Lockdown στην εστίαση: Επιστολή 50 συλλόγων στον Μητσοτάκη – «Όχι σε αποσπασματικές λύσεις»
[Lifo]: Lockdown στην εστίαση: Επιστολή 50 συλλόγων στον Μητσοτάκη – «Όχι σε αποσπασματικές λύσεις»

[Lifo]: Lockdown στην εστίαση: Επιστολή 50 συλλόγων στον Μητσοτάκη – «Όχι σε αποσπασματικές λύσεις»

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν 50 σύλλογοι εστίασης απο όλη την Ελλάδα

«Η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύμορφη και προερχόμενη από μια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν μπορεί να στηριχθεί με λύσεις αποσπασματικές», τονίζουν 50 σύλλογοι εστίασης από όλη την Ελλάδα.

Σε σχετική επιστολή, που υπογραφούν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, ζητούν «χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος και μένοντας μακριά από την δημιουργία εντυπώσεων, μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου, ως δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, να εξηγήσει και να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις για την επιβίωση του».

Για τα μέτρα στήριξης της εστίασης σημειώνουν ότι «αρχικά και μόνο τα οριζόντια μέτρα στήριξης, χωρίς κανέναν κλαδικό διαχωρισμό, οδήγησε σε σπατάλη πολύτιμων πόρων καθώς 8 μήνες μετά ο κλάδος έχει συσσωρεύσει επιπλέον χρέη. Η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύμορφη και προερχόμενη από μια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν μπορεί να στηριχθεί με λύσεις αποσπασματικές. Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά και να λειτουργήσει σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον όταν η υγειονομική κρίση παρέλθει».

Ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου έχει ήδη εκφράσει την ανησυχία του για την τύχη πολλών εστιατορίων, μετά την απόφαση για κλείσιμο της εστίασης σε 27 περιφέρειες της Ελλάδας για τουλάχιστον έναν μήνα.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα εστιατόρια στις ζώνες αυξημένου κινδύνου, επιτρέποντας μόνο παραλαβή πακέτων από το κατάστημα και διανομή κατ’ οίκον, ο σεφ Λαζάρου παρατήρησε πως πλην εξαιρέσεων τα εστιατόρια τηρούσαν όλα τα μέτρα.

«Σεβαστήκαμε τις αποφάσεις για τα μέτρα μεταξύ των καθισμάτων, επενδύσαμε σε μηχανήματα για την απολύμανση του χώρου – αυτό επιβάρυνε κατά πολύ τα λειτουργικά μας κόστη», είπε, προσθέτοντας πως τις προηγούμενες εβδομάδες οι παρατυπίες αφορούσαν τα μπαρ: «Το διάστημα που πέρασε είδαμε πολλές καταστάσεις περισσότερο στα μπαρ, δυστυχώς εκεί δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τις αποστάσεις, και έχουμε το φαινόμενο που συμβαίνει στην Ελλάδα, ό,τι δεν μπορούμε να ελέγξουμε το απαγορεύουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!