Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια έως τις 30 Νοεμβρίου
[Lifo]: Lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια έως τις 30 Νοεμβρίου

[Lifo]: Lockdown: Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια έως τις 30 Νοεμβρίου

Ποιες υποθέσεις εκδικάζονται και ποιες δίκες αναστέλλονται

Τους όρους με τους οποίους θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια και οι εισαγγελίες στην περίοδο του lockdown , έως τις 30 Νοεμβρίου, καθορίζει κοινή υπουργική απόφαση.

Με την απόφαση καθιερώνεται ανώτατος αριθμός 15 ατόμων ανά δικαστική αίθουσα, εκτός εάν κατά την κρίση του προεδρεύοντος του δικαστηρίου η παρουσία των περισσότερων ατόμων κρίνεται απολύτως αναγκαία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις όπου ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται για τα πλημμελήματα μέχρι 31.12.2021 και για τα κακουργήματα μέχρι 31.12.2022 ή συμπληρώνεται o ανώτατος χρόνος προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.

Παράλληλα, αναστέλλονται προσωρινά οι εργασίες του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και των Ειδικών Δικαστηρίων και οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες. Επίσης αναστέλλονται προσωρινά οι δίκες ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και της διενέργειας πλειστηριασμών.

Οι εξαιρέσεις στο ΣτΕ

Σε ό,τι αφορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εξαιρούνται της αναστολής οι υποθέσεις που είναι ώριμες προς εκδίκαση στην Ολομέλειά του καθώς και οι ώριμες προς συζήτηση υποθέσεις, για τις οποίες έχει υποβληθεί από όλους τους διαδίκους κοινή ή ξεχωριστή δήλωση περί παράστασης χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις για τη συζήτησή τους.

Οι λοιπές υποθέσεις αναβάλλονται υποχρεωτικά από το δικαστήριο σε επόμενη δικάσιμο, οι δε διάδικοι, εφόσον έχουν κλητευθεί νόμιμα, δεν κλητεύονται εκ νέου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!