Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Lockdown: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις εργαζομένων- Διευκρινίσεις από το υπ. Εργασίας
[Lifo]: Lockdown: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις εργαζομένων- Διευκρινίσεις από το υπ. Εργασίας

[Lifo]: Lockdown: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις εργαζομένων- Διευκρινίσεις από το υπ. Εργασίας

Ποια έντυπα θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους οι εργαζόμενοι

Από το πρωί του Σαββάτου η Ελλάδα μπαίνει ξανά σε lockdown , κάτι που σημαίνει ότι στην καθημερινότητα των πολιτών επιστρέφει το 13033 για τις μετακινήσεις , αλλά και οι βεβαιώσεις για όσους πηγαίνουν στην εργασία τους.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας δίνει διευκρινήσεις για το πώς μπορεί να γίνεται η μετακίνηση όσων πηγαίνουν στη δουλειά τους. Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους- μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, υπάρχουν δύο εναλλακτικές.

  • Χειρόγραφη Βεβαίωση τύπου Α΄ (εκτύπωση από το https://forma.gov.gr/), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη, με φυσική σφραγίδα αυτού και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, ή
  • Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας για τους Εργαζόμενους από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ: στο https://eservices.yeka.gr/

Για τα μέλη οργάνων διοίκησης και τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, για λόγους διασταύρωσης, για τη μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο οι Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εκδίδονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι με τις Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εξάγονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ καλύπτονται και οι εκτός των ορίων περιφερειακής ενότητας μετακινήσεις για λόγους εργασίας.

Τέλος, η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι ήδη εκδοθείσες από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε η αυστηροποίηση των προστίμων για όσους δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!