Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Lockdown: Γιατί η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε παράταση των μέτρων
[Lifo]: Lockdown: Γιατί η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε παράταση των μέτρων

[Lifo]: Lockdown: Γιατί η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε παράταση των μέτρων

Αρνητική ήταν η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίοιυ ταυτόχρονα

Το ταυτόχρονο άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου θα οδηγήσει σε επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου, σύμφωνα με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που αποφάσισε αρνητικά για την επανεκκίνηση του εμπορίου με τη μέθοδο του clickaway.

Οι ειδικοί εκτίμησαν ότι η αυξημένη κινητικότητα που θα προκαλούσε το ταυτόχρονο άνοιγμα των δύο δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με τα αυξημένα κρούσματα, λόγω των εορτών, θα οδηγούσε σε περαιτέρω επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας.

Μετά την απόφαση για το άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών και ειδικών σχολείων όλων των βαθμίδων, η Επιτροπή εκτίμησε ότι η παράταση των μέτρων του lockdown θα ήταν μία πιο σοφή κίνηση επί του παρόντος.

Η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα και αναλόγως θα παρθούν οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα υπόλοιπα μέτρα, που τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, η μείωση της διάμεσης ηλικίας κατά δύο έτη και η αύξηση της επίπτωσης της λοίμωξης στην ηλικιακή ομάδα 25-35 ετών – λόγω της αυξημένης κινητικότητας τις ημέρες των εορτών -, αποτελούν επίσης σημαντικούς λόγους ανησυχίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!