Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κρήτη: Ελληνική δύναμη μόνιμα στη Σούδα
[Lifo]: Κρήτη: Ελληνική δύναμη μόνιμα στη Σούδα

[Lifo]: Κρήτη: Ελληνική δύναμη μόνιμα στη Σούδα

Στην εδραίωση της νέας Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανατολικής Μεσογείου στην Κρήτη, προχωρά με ταχύ ρυθμό η στρατιωτική διοίκηση της χώρας

Στην εδραίωση της νέας Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανατολικής Μεσογείου (ΔΕΑΜ), με έδρα τον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα, προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, στον ναύσταθμο παραμένει μόνιμα ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ανά διαστήματα βρίσκεται ελλιμενισμένη και φρεγάτα. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε γύρω από την Κρήτη άσκηση με τη συμμετοχή υποβρυχίων, τα οποία έφθασαν από τα δυτικά του νησιού έως και το Καστελόριζο. Το Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί εντατικές προσπάθειες ώστε να είναι δυνατή η μόνιμη στάθμευση τριών μονάδων στην Κρήτη, στο πλαίσιο της ΔΕΑΜ.

Ένα υποβρύχιο και μία φρεγάτα θα σταθμεύουν μόνιμα στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα, όπου υφίστανται υποδομές για τη στέγαση περίπου 500 ατόμων με κάποια από τα κτίρια να έχουν ανεγερθεί τα προηγούμενα χρόνια από τα πλεονάζοντα της επέκτασης της παρακείμενης νατοϊκής βάσης. Στην ΔΕΑΜ θα είναι ενταγμένη και η Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου, στην Ανατολική Κρήτη όπου θα βρίσκεται σε μόνιμη βάση μια πυραυλάκατος της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων παρέμβασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η ΔΕΑΜ δεν αναμένεται να εδραιωθεί επισήμως πριν περάσουν ακόμη ορισμένοι μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!