Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κοσμοναύτες εντόπισαν την διαρροή οξυγόνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ένα φακελάκι τσαγιού
[Lifo]: Κοσμοναύτες εντόπισαν την διαρροή οξυγόνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ένα φακελάκι τσαγιού

[Lifo]: Κοσμοναύτες εντόπισαν την διαρροή οξυγόνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ένα φακελάκι τσαγιού

Ρώσοι, παρατήρησαν την κίνηση του τσαγιού σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, που «έδειξε» την κατεύθυνση της μόνιμης πλέον διαρροής

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, έχει διαπιστωθεί μια μικρή αλλά μόνιμη διαρροή αέρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό , χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα όλα τα σημεία διαφυγής.

Πρόσφατα μάλιστα, οι αστροναύτες είχαν ξυπνήσει από το συναγερμό και έψαχναν μέσα στο σκοτάδι αλλά τώρα φαίνεται πως οι Ρώσοι του πληρώματος έκαναν πρόοδο χρησιμοποιώντας ένα φακελάκι τσαγιού.

Όπως μετέδωσε το TASS, οι κοσμοναύτες εντόπισαν ένα πιθανό σημείο διαρροής οξυγόνου στον ISS χρησιμοποιώντας ένα φακελάκι τσαγιού, καθώς η ελεύθερη τροχιά του μέσα στον σταθμό, σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, ακολούθησε την ροή του αέρα προς την γενική κατεύθυνση της διαρροής. Η ανάερη πορεία του τσαγιού έχει καταγραφεί από κάμερες μέσα στο σταθμό και θα μελετηθεί προσεκτικά από την ομάδα εδάφους.

«Νομίζουμε ότι πράγματι εντοπίσαμε το πιθανό σημείο της διαρροής. Αφήσαμε να αιωρείται ένα φακελάκι τσαγιού πριν κλείσει ο θάλαμος μετεπιβίβασης», ήταν το μήνυμα του κοσμοναύτη Ανατόλι Ιβανίσιν προς το κέντρο ελέγχου.

«Διαθέτουμε φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία που ακολούθησε το φακελάκι τσαγιού (…) που δείχνει προς ποια κατεύθυνση φυσάει ο αέρας από το πιθανό σημείο διαρροής», πρόσθεσε.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το πλήρωμα του ISS είχε αναγκαστεί να απομονωθεί στο ρωσικό τμήμα του σταθμού, αναζητώντας την συνεχιζόμενη διαρροή που λαμβάνει αργά μεγαλύτερες διαστάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!