Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων- «Έτοιμη να παρέμβει η κυβέρνηση αν χρειαστεί»
[Lifo]: Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων- «Έτοιμη να παρέμβει η κυβέρνηση αν χρειαστεί»

[Lifo]: Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων- «Έτοιμη να παρέμβει η κυβέρνηση αν χρειαστεί»

Από τα 97 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα, τα 59 αφορούσαν ταξιδιώτες από το εξωτερικό και περιπτώσεις που καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί», ανέφερε η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 97 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Μια επισήμανση που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως «μήνυμα» για πιθανή επιβολή lockdown ή για απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένους προορισμούς, όπως έγινε στην περίπτωση του Κατάρ πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, στην κυβέρνηση γίνονται τέτοιες σκέψεις, έπειτα από την καταγραφή των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

Από τις 97 νέες περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο μαζικών ελέγχων που έγιναν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης τις προηγούμενες ημέρες.

Συνολικά, τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 3.049, από τα οποία τα 690 (ποσοστό 22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.735 (ποσοστό 56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών

Η συζήτηση για το ενδεχόμενο επιβολής τοπικού lockdown είχε ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας, προτού ανακοινωθούν τα νέα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!