Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown σε Θήρα, Μύκονο, Πάτρα, Αγ. Νικόλαο και Χαλκίδα – Τι ισχύει
[Lifo]: Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown σε Θήρα, Μύκονο, Πάτρα, Αγ. Νικόλαο και Χαλκίδα – Τι ισχύει

[Lifo]: Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown σε Θήρα, Μύκονο, Πάτρα, Αγ. Νικόλαο και Χαλκίδα – Τι ισχύει

Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα

Ακόμη πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού , από εκείνα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στις «κόκκινες» περιοχές θα ισχύουν από το Σάββατο σε πέντε δήμους της χώρας, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης.

Αναλυτικά, ολικό lockdown θα εφαρμοστεί από αύριο στους δήμους Πατρεών, Θύρας, Μυκόνου, Χαλκίδας και Αγίου Νικολάου, Κρήτης καθώς το επιδημιολογικό τους φορτίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, στο Δήμο Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού ήταν 34 στις 30 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησαν να ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα, και αυτή τη στιγμή είναι 45.

Αντίστοιχα, ο Δήμος Μυκόνου είχε 25 ενεργά κρούσματα στις 30 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και σήμερα έχει 50. Άρα παρά τα μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει διπλασιαστεί.

Ο Δήμος Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, είχε 189 ενεργά κρούσματα στις 30 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησε η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και αυτή τη στιγμή έχει 292 ενεργά κρούσματα. Δηλαδή μέσα σε λίγες μέρες τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 35%.

Στο Δήμο Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, τα ενεργά κρούσματα ήταν 173 στις 30 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και αυτή τη στιγμή είναι 349, έχουν δηλαδή υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μερικές ημέρες (αύξηση των κρουσμάτων 50,43%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!