Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Προκαταρκτική έρευνα για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα στην Κοζάνη – Τι απαντά ο ΕΟΔΥ
[Lifo]: Κορωνοϊός: Προκαταρκτική έρευνα για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα στην Κοζάνη – Τι απαντά ο ΕΟΔΥ

[Lifo]: Κορωνοϊός: Προκαταρκτική έρευνα για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα στην Κοζάνη – Τι απαντά ο ΕΟΔΥ

O δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης για την υπόθεση της δημοσίευσης κρουσμάτων Covid-19 στη λίστα του ΕΟΔΥ, που αφορούν την ΠΕ Κοζάνης.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να ερευνηθούν και να καταλογιστούν πιθανές ευθύνες όσων εμπλέκονται στην υπόθεση με την «ετεροχρονισμένη δημοσίευση 49 κρουσμάτων της περιόδου Νοεμβρίου 2020 στα αποτελέσματα της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2021» ζήτησε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Χθες, ο κ. Κασαπίδης ζήτησε να διερευνηθεί εάν εξαιτίας αυτού του γεγονότος ελήφθησαν αποφάσεις που ζημίωσαν τους πολίτες της περιοχής μιας και η ΠΕ Κοζάνης βρίσκεται σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τους τελευταίους 3,5 μήνες.

Υπογράμμισε, δε, ότι θα πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, «εάν πολίτες που ήταν θετικοί στον ιό τον Νοέμβριο του 2020, για τους οποίους ο ΕΟΔΥ δεν ενημερώθηκε ώστε να προχωρήσει σε οδηγίες και σε ιχνηλάτηση του κάθε κρούσματος ξεχωριστά, λειτούργησαν εν αγνοία τους ως φορείς υπερμετάδοσης του ιού».

Σήμερα το μεσημέρι, την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Κοζάνης πέρασε και ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των προσώπων που διαχειρίστηκαν το θέμα του ελέγχου της καταγραφής και της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων covid-19 στη γεωγραφική ενότητα της ΠΕ Κοζάνης και ιδιαίτερα στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!