Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Πώς και πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα – 1.018 κέντρα στη χώρα
[Lifo]: Κορωνοϊός: Πώς και πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα – 1.018 κέντρα στη χώρα

[Lifo]: Κορωνοϊός: Πώς και πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα – 1.018 κέντρα στη χώρα

Αναλυτικά το σχέδιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού – Κυβερνητικές πηγές αποκαλύπτουν

Εν αναμονή των τελικών ελέγχων και πιθανών εγκρίσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, η Ελλάδα καταστρώνει σχέδιο εμβολιασμού για τις αρχές του 2021 καθώς η ταχύτητα θεωρείται καθοριστικής σημασίας απέναντι στην πανδημία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο συζητήθηκε σε κυβερνητική σύσκεψη της Παρασκευής στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ωστόσο πως ο χρόνος που θα μεσολαβήσει ως το εμβόλιο είναι ακόμα «αρκετός».

Η προμήθεια των εμβολίων θα γίνει βάσει των συμβάσεων που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες και τα εμβόλια θα ξεκινήσουν σταδιακά να φτάνουν στις αρχές του 2021, χωρίς ακόμα να είναι σαφές το πότε ακριβώς. Συνολικά, η ΕΕ θα προμηθευτεί 1,1 δισ. δόσεις και η Ελλάδα θα λάβει 25 εκατομμύρια δόσεις, ενώ διατηρείται το δικαίωμα να ζητήσει και περισσότερα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η ΕΕ έχει υπογράψει συμφωνίες με τις Pfizer, Biontech, Astra Zeneca, Sanofi και Johnson & Johnson, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες εταιρείες. Μάλιστα με τις δύο πρώτες έχει υπογραφεί συμφωνία προαγοράς, καθώς η αποτελεσματικότητα του πειραματικού τους εμβολίου ανέρχεται στο 90%, ξεπερνώντας κάθε αρχική προσδοκία.

Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει την προετοιμασία των υποδομών για τη μεταφορά, τη διανομή και την αποθήκευση των δόσεων που θα αποτελέσει εν μέρει πρόκληση, καθώς το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασίες μείον 70 βαθμών Κελσίου .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!