Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Το Παρίσι απαγορεύει όλα τα delivery και takeaway τη νύχτα
[Lifo]: Κορωνοϊός: Το Παρίσι απαγορεύει όλα τα delivery και takeaway τη νύχτα

[Lifo]: Κορωνοϊός: Το Παρίσι απαγορεύει όλα τα delivery και takeaway τη νύχτα

Για να αναχαιτιστεί η έξαρση της πανδημίας

Το Παρίσι απαγορεύει από αύριο την διανομή τροφίμων κατ’ οίκον, αλλά και την παραλαβή πακέτων από καταστήματα εστίασης τη νύχτα, σε μία προσπάθεια αν αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας, οι υπηρεσίες «delivery» και «takeaway» για έτοιμα γεύματα και αλκοολούχα ποτά θα απαγορεύονται από τις 22.00 έως τις 06.00 τα ξημερώματα.

Η πώληση και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε δημόσιους χώρους επίσης θα απαγορεύεται από τις 22.00 μέχρι τις 06.00 από τις 6 Νοεμβρίου.

Από την προηγούμενη Παρασκευή, όλη η Γαλλία είναι σε γενικό lockdown, εν μέσω της νέας, πρωτοφανούς έξαρσης της πανδημίας.

Η κυβέρνηση του Εμάνουελ Μακρόν αποφάσισε μέτρα που θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το αντίστοιχο lockdown της Άνοιξης, που τότε είχε διαρκέσει οχτώ εβδομάδες. Από τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής έκλεισαν μπαρ και εστιατόρια και τέθηκε σε ισχύ γενική απαγόρευση κυκλοφορίας, με εξαίρεση τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις για λόγους εργασίας, έκτακτης ανάγκης και προμήθειας βασικών αγαθών.

Και πάλι η έξοδος από το σπίτι για τους πολίτες επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια ενώ η μετακίνηση μεταξύ διαφορετικών περιοχών απαγορεύτηκε εντελώς. Τα περισσότερα σχολεία παραμένουν ωστόσο ανοικτά αλλά τα πανεπιστήμια επέστρεψαν στην τηλε-εκπαίδευση και επεκτάθηκε στο μέγιστο η τηλεργασία.

Οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας επιτρέπονται, όπως και η διεξαγωγή κηδειών ενώ συνεχίζουν να λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες και εργοστάσια.

Τα νέα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως την 1η Δεκεμβρίου ενώ η κατάσταση θα επανεξετάζεται κάθε 15 ημέρες σε ό,τι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!