Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Πάνω από 20 συλλήψεις και πρόστιμα 524.950 ευρώ σε μία ημέρα
[Lifo]: Κορωνοϊός: Πάνω από 20 συλλήψεις και πρόστιμα 524.950 ευρώ σε μία ημέρα

[Lifo]: Κορωνοϊός: Πάνω από 20 συλλήψεις και πρόστιμα 524.950 ευρώ σε μία ημέρα

Σε 1.678 ανήλθαν οι παραβάσεις των μέτρων κατά του κορωνοϊού, κατά τους χθεσινούς ελέγχους

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν χθες, Παρασκευή, 87.815 ελέγχους και κατέγραψαν 1.678 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού .

ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία και Περιφέρειες επέβαλαν συνολικά πρόστιμα ύψους 524.950€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μία επιχείρηση, ενώ η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (77.478).

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας, μη τήρηση αποστάσεων, μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα) και μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

α) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε έντεκα (11) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

β) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη μπαρ και σε επιβολή προστίμου 5.000€, καθώς και σε επιβολή προστίμου 300€ σε οκτώ (8) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

γ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη: α) ιδιοκτήτη ψητοπωλείου και β) προσωρινά υπεύθυνου ζαχαροπλαστείου για μη τήρηση των αποστάσεων, στην Περιφέρεια Αττικής.

δ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτριας καφέ-σνακ μπαρ, και σε επιβολή προστίμου 5.000€, καθώς και σε δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ε) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος λιανικού εμπορίου και σε επιβολή προστίμου 5.000€, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!