Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες
[Lifo]: Κορωνοϊός: Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες

[Lifo]: Κορωνοϊός: Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες

Ένας στους πέντε ασθενείς 20-44 έχει αρκετά σοβαρά συμπτώματα

Οι ηλικιωμένοι- ιδιαίτερα εκείνοι που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα- διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν βαριά από τον κορωνοϊό . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι νεότεροι είναι άτρωτοι, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες.

Περίπου ο ένας στους πέντε ασθενείς 20-44 ετών έχει αρκετά σοβαρά συμπτώματα και χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο. Ένας στους 25 (το 4%) πρέπει να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά των επιστημόνων των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ.

«Αν οι 20χρονοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι στη νόσο , έχουν λάθος. Υπάρχουν 20χρονοι που έχουν πεθάνει από αυτήν τη νόσο στην Κίνα, στην Ιταλία και αλλού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Μπάρι Μπλουμ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Οι νέοι πρέπει να παίρνουν σοβαρά τους περιορισμούς

Ο ιός είναι άκρως μεταδοτικός, υπογραμμίζουν οι Αμερικανοί επιστήμονες. Για αυτό οι νέοι πρέπει να πάρουν σοβαρά το ζήτημα των μέτρων αποφυγής των κοινωνικών επαφών , ώστε να μην μολύνουν ανθρώπους των ευπαθών ομάδων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα αμερικανικά στοιχεία, περίπου το 70% των ατόμων άνω των 85 ετών που μολύνονται από τον κορωνοϊό, δηλαδή πάνω από δύο στους τρεις, χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο, ενώ σχεδόν το 30% πεθαίνουν. Σχεδόν το 60% των ασθενών 75 έως 84 ετών πρέπει να εισαχθούν στο νοσοκομείο, ενώ το 10% πεθαίνουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!