Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Μάσκα στο αυτοκίνητο – Τα πρόστιμα και ποιοι εξαιρούνται
[Lifo]: Κορωνοϊός: Μάσκα στο αυτοκίνητο – Τα πρόστιμα και ποιοι εξαιρούνται

[Lifo]: Κορωνοϊός: Μάσκα στο αυτοκίνητο – Τα πρόστιμα και ποιοι εξαιρούνται

Δεκάδες πρόστιμα για μη χρήση μάσκας ή χρήση με λάθος τρόπο

Σύγχυση επικρατεί σχετικά την σωστή χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο, καθώς η αστυνομία βεβαιώνει καθημερινά δεκάδες πρόστιμα σε οχήματα όπου οι επιβάτες είτε δεν φορούν είτε φορούν λάθος.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σήμερα στη λεωφόρο Συγγρού από το πρωί έως τις 10:00, σε ελέγχους που πραγματοποίησε η Τροχαία, από τα 22 πρόστιμα που βεβαιώθηκαν τα 17 ήταν για μη χρήση μάσκας ή για μη σωστή χρήση μάσκας.

Κάποιοι από τους οδηγούς που πλέον θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ, αν και παραδέχθηκαν το λάθος τους, εξέφρασαν την αντίδρασή τους για το μέτρο, σημειώνοντας ενδεικτικά: «Είχα βγάλει τη μάσκα για να πιώ τον καφέ μου και να κάνω το τσιγάρο μου», «Με έγραψαν γιατί η μάσκα δεν ακουμπούσε τη μύτη. ΟΚ, έχουν δίκιο κι αυτοί, αλλά κάπου είναι υπερβολή, και το μέτρο γίνεται πλέον εισπρακτικό».

Πότε και πώς πρέπει να φοράμε μάσκα σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες

Να σημειωθεί πως πρόστιμο επιβάλλεται όχι μόνο για μη χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο αλλά και για μη σωστή χρήση της (π.χ. αν δεν καλύπτει τη μύτη).

Τι ισχύει στα αυτοκίνητα:

- Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.

- Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική όταν ο οδηγός είναι μόνος του στο όχημα και όταν οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού (σύζυγοι, γονείς με παιδιά).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!