Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Τι λένε οι ειδικοί για τον 45χρονο στην Ξάνθη που βρέθηκε ξανά θετικός- Έπειτα από 4 μήνες
[Lifo]: Κορωνοϊός: Τι λένε οι ειδικοί για τον 45χρονο στην Ξάνθη που βρέθηκε ξανά θετικός- Έπειτα από 4 μήνες

[Lifo]: Κορωνοϊός: Τι λένε οι ειδικοί για τον 45χρονο στην Ξάνθη που βρέθηκε ξανά θετικός- Έπειτα από 4 μήνες

«Δεν είναι απίθανο να ξανανοσήσει κάποιος», δήλωσε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης

Δεν είναι απίθανο να ξανανοσήσει κάποιος από τον κορωνοϊό , δήλωσε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, αναφερόμενος στην περίπτωση 45χρονου στην Ξάνθη , που βρέθηκε ξανά θετικός έπειτα από 4 μήνες.

Ο άνδρας είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο. Από τότε, έχει υποβληθεί σε οχτώ τεστ για τον ιό- λόγω του αντικειμένου της εργασίας του- τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Όμως, πριν από δύο εβδομάδες ο 45χρονος βρέθηκε εκ νέου θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα. Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί επίσημα αν πρόκειται για περίπτωση επαναμόλυνσης, φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο παγκοσμίως.

Δεν είναι απίθανο να ξανανοσήσει κάποιος, δήλωσε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Σε όλες τις ιώσεις μπορεί να επανανοσήσει κάποιος, αν το στέλεχος διαφέρει από το προηγούμενο που είχε μολυνθεί- δηλαδή να ξεπέρασε το νέο στέλεχος την ανοσία που είχε ήδη ασθενής», ανέφερε αρχικά ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, μιλώντας στο Mega.

Ένα άλλο ενδεχόμενο, συνέχισε, είναι να πρόκειται για ασθενή που «δεν έχει καλό ανοσοποιητικό σύστημα, να είναι “ελαττωματικό” κατά μία έννοια απέναντι στον κορωνοϊό, επομένως η ανοσία που έχτισε στην πρώτη μόλυνση δεν ήταν ισχυρή».

Ο κ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για συχνό φαινόμενο, σημειώνοντας ότι «έχουμε παρατηρήσει ένα περιστατικό στο Χονγκ Κονγκ, ένα στην Ολλανδία που δεν είναι σίγουρο και τώρα αυτό στην Ξάνθη που δεν έχει ταυτοποιηθεί με λεπτομέρεια». Αν τα περιστατικά αυτά παραμείνουν σπάνια, δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν γίνουν πιο συχνά αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα. «Δεν νομίζω ότι θα γίνει αυτό», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!