Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Ο κωδικός στο 13033 για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
[Lifo]: Κορωνοϊός: Ο κωδικός στο 13033 για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

[Lifo]: Κορωνοϊός: Ο κωδικός στο 13033 για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής τη Δευτέρα το πρωί

Ειδική κατηγορία στο δεύτερο lockdown αποτελούν τα κομμωτήρια , τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής, τα οποία πήραν παράταση να κλείσουν την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου .

Έτσι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις αναστέλλουν μεν τη λειτουργία τους αλλά όχι αύριο όπως οι υπόλοιποι κλάδοι.

Ωστόσο, ήδη από αύριο Σάββατο στις 6 π.μ έως και την 30η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή πανελλαδικό lockdown με υποχρεωτική την αποστολή sms ή σχετική βεβαίωση για τις μετακινήσεις.

Χθες υπήρχε ένα κενό στην ενημέρωση για το ποιος κωδικός από το σύστημα 13033 χρειάζεται να στείλει κάποιος για να μεταβεί το Σαββατοκύριακο σε κομμωτήριο, κουρείο ή κέντρο αισθητικής.

Τελικά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, διευκρινίστηκε ότι ο κωδικός που απαιτείται για να πάει κάποιος στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις αύριο Σάββατο και την Κυριακή, πριν δηλαδή κλείσουν λόγω lockdown, είναι ο κωδικός 2. Ο ίδιος που χρησιμοποιείται για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι:

- Το δεύτερο lockdown τίθεται σε ισχύ στο πλαίσιο του Μαρτίου με βασική διαφορά την καθολική χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Επίσης απαγορεύεται η επιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς τη χρήση της.

- Οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με SMS στο 13033 ή με συμπλήρωση σχετικής φόρμας για κατ’ εξαίρεση μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr και την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!