Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κορωνοϊός – Κίνα: Εκτεταμένη μόλυνση σε υπαίθρια αγορά τροφίμων στο Πεκίνο
[Lifo]: Κορωνοϊός – Κίνα: Εκτεταμένη μόλυνση σε υπαίθρια αγορά τροφίμων στο Πεκίνο

[Lifo]: Κορωνοϊός – Κίνα: Εκτεταμένη μόλυνση σε υπαίθρια αγορά τροφίμων στο Πεκίνο

Οι χώροι αγοραπωλησίας κρέατος και θαλασσινών στην αγορά χονδρικής πώλησης τροφίμων στο Πεκίνο είχαν μολυνθεί σοβαρά από τον νέο κορωνοϊό

Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας τόνισε ότι πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής στις αγορές τροφίμων της χώρας και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην αλυσίδα ανεφοδιασμού τους, μετά το νέο ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού στο Πεκίνο.

Η επανεμφάνιση της covid-19 στην κινεζική πρωτεύουσα την τελευταία εβδομάδα συνδέεται με την τεράστια αγορά χονδρικής Σινφάντι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου, όπου πωλούνται καθημερινά χιλιάδες τόνοι λαχανικών, φρούτων και κρέατος.

Η επιτροπή πειθαρχίας του Κομμουνιστικού Κόμματος επεσήμανε ότι το νέο ξέσπασμα υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής στις κινεζικές αγορές και να περιοριστούν οι υγειονομικοί κίνδυνοι.

Η επιδημία είναι ένας καθρέπτης που δεν αντικατοπτρίζει μόνο τις βρώμικες και κακές πλευρές των αγορών χονδρικής αλλά και το χαμηλό επίπεδο συντήρησής τους, εκτίμησε η επιτροπή σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη στον ιστότοπό της.

Οι τεράστιες αγορές τροφίμων της Κίνας θεωρούνται κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη του κορωνοϊού, ο οποίος πλέον έχει μολύνει περισσότερους από 8 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός εμφανίστηκε στην αγορά θαλασσινών Χουάναν στην πόλη Ουχάν, όπου πιστεύεται ότι πωλούνται νυχτερίδες και άλλα άγρια ζώα.

Η επιτροπή πειθαρχίας τόνισε ότι οι περισσότερες αγορές χτίστηκαν πριν 20 με 30 χρόνια, όταν δεν είχε ακόμη αναπτυχθεί πλήρως το σύστημα αποχέτευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!