Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Το καινοτόμο εμβόλιο του Imperial College δοκιμάζεται σε ανθρώπους
[Lifo]: Κορωνοϊός: Το καινοτόμο εμβόλιο του Imperial College δοκιμάζεται σε ανθρώπους

[Lifo]: Κορωνοϊός: Το καινοτόμο εμβόλιο του Imperial College δοκιμάζεται σε ανθρώπους

Σε εθελοντές δοκιμάζεται το εμβόλιο του Imperial College

Με τη συμμετοχή εθελοντών ξεκίνησε η δοκιμή του εμβολίου που ανέπτυξε το Imperial College κατά του κορωνοϊού .

Περίπου 300 άτομα θα λάβουν το εμβόλιο μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο δοκιμών με επικεφαλής τον καθηγητή Robin Shattock και τους συναδέλφους του από το Imperial College του Λονδίνου. Οι δοκιμές σε πειραματόζωα έδειξαν πως το εμβόλιο είναι ασφαλές ενώ προκαλεί αποτελεσματική ανοσοαπόκριση. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους. Δεν πρόκειται ωστόσο για τις μόνες δοκιμές που πραγματοποιούνται σε ανθρώπους, περίπου 120 προγράμματα εμβολίων βρίσκονται σε εξέλιξη .

«Είμαι εθελόντρια για να νικηθεί ο ιός»

Η Kathy, 39 ετών, είναι μία από τις πρώτες εθελόντριες που πήραν μέρος στις δοκιμές του Imperial College. Η ίδια είπε πως συμμετέχει εθελοντικά γιατί θέλει να πάρει μέρος στην καταπολέμηση του ιού. «Αποδείχθηκε ότι αυτό (η δοκιμή) ήταν κάτι που μπορούσα να κάνω» είπε προσθέτοντας ότι αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα δεν θα επανέλθουν στην κανονικότητα έως ότου υπάρξει εμβόλιο.

Μετά από αυτήν την πρώτη φάση, προγραμματίζεται μια άλλη δοκιμή για τον Οκτώβριο, με τη συμμετοχή 6.000 ατόμων. Η ομάδα του Imperial College ελπίζει ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να διανεμηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό από τις αρχές του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!