Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Έντονη αντίδραση Κομισιόν – Μακρόν για το «γαλλικό εμβόλιο που θα δοθεί πρώτα στις ΗΠΑ»
[Lifo]: Κορωνοϊός: Έντονη αντίδραση Κομισιόν – Μακρόν για το «γαλλικό εμβόλιο που θα δοθεί πρώτα στις ΗΠΑ»

[Lifo]: Κορωνοϊός: Έντονη αντίδραση Κομισιόν – Μακρόν για το «γαλλικό εμβόλιο που θα δοθεί πρώτα στις ΗΠΑ»

Η πρόσβαση σε ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πρέπει να είναι «καθολική», σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η πρόσβαση σε ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πρέπει να είναι «δίκαιη και καθολική» εκτίμησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή , μετά την ανακοίνωση της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας Sanofi ότι θα το διαθέσει πιθανόν κατά προτεραιότητα στις HΠΑ .

«Το εμβόλιο κατά της Covid-19 πρέπει να είναι ένα αγαθό δημόσιας ωφέλειας και η πρόσβαση σε αυτό πρέπει να είναι δίκαιη και καθολική», δήλωσε ο Στέφαν ντε Κιρμάκερ, εκπρόσωπος της Κομισιόν.«Για εμάς, είναι πολύ σημαντικό, στο μέτρο που αυτός ο ιός είναι παγκόσμιος, να εργαζόμαστε (για το θέμα αυτό) παγκόσμια», επέμεινε. Η Sanofi ανακοίνωσε χθες ότι θα διαθέσει πιθανόν κατά προτεραιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα ενδεχόμενο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, επιχειρηματολογώντας ότι οι αμερικανικές αρχές, με τις οποίες κατέληξε σε μια συμφωνία συνεργασίας στα μέσα Φεβρουαρίου, έχουν επενδύσει στην ανάπτυξή του.

Σήμερα, ο φαρμακευτικός όμιλος έθεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση προ των ευθυνών της, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να διαθέσει κατά προτεραιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα ενδεχόμενο εμβόλιο κατά της Covid-19, εάν και η Ευρωπαϊκή Ένωση φανεί με τη σειρά της «αποτελεσματική» στη χρηματοδότηση της ανάπτυξής του. «Οι Αμερικανοί είναι αποτελεσματικοί αυτήν την περίοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!