Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο ευάλωτες χώρες – Ο καθηγητής Γώγος εξηγεί
[Lifo]: Κορωνοϊός: Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο ευάλωτες χώρες – Ο καθηγητής Γώγος εξηγεί

[Lifo]: Κορωνοϊός: Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο ευάλωτες χώρες – Ο καθηγητής Γώγος εξηγεί

Δημοσίευμα του περιοδικού General Public Health κατατάσσει την Ελλάδα ανάμεσα στις πιο ευάλωτες ευρωπαϊκές χώρες απέναντι στον κορωνοϊό

Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που αυτή τη στιγμή είναι οι πιο ευάλωτες στον κορωνοϊό κατατάσσει την Ελλάδα δημοσίευμα του περιοδικού General Public Health.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε, σε συνέντευξη που παραχώρησε, ότι μεταξύ άλλων σε αυτές τις χώρες συμπεριλαμβάνονται η Γερμανία και η Σουηδία. Ο κ. Γώγος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως αυτές οι χώρες και ιδιαίτερα η Ελλάδα έχουν γηρασμένο πληθυσμό και πληθυσμό με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που ζουν πολύ καιρό.

Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν αντιμετωπίζονται καλά από το σύστημα υγείας γιατί ζουν πολύ καιρό αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για έναν πληθυσμό ευάλωτο που αν ο ιός εξαπλωθεί στην χώρα μας τα αποτελέσματα θα είναι άσχημα. «Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί» προσθέτει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παράλληλα αναφέρει πως υπάρχει μια δραστηριότητα του ιού. «Δεν έχει σταματήσει να υπάρχει και σε μερικές περιοχές όπου αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα αυτό επανεμφανίζεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή της Ξάνθης» επισημαίνει ο καθηγητής.

Όπως υπογραμμίζει στην υπόλοιπη χώρα δεν είχαμε κυκλοφορία του ιού γεγονός που φάνηκε «από την παρακολούθηση που είχαμε έως τώρα». Τα αποτελέσματα της καραντίνας ήταν ικανοποιητικά γι αυτό δεν είχαμε δραστηριοποίηση του ιού σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και γι αυτό πρέπει να υπάρχει ο νους στον περιορισμό του ιού σε περιοχές όπως τη Ξάνθη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!