Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Αυξημένα μέτρα στον Προμαχώνα – Απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία
[Lifo]: Κορωνοϊός: Αυξημένα μέτρα στον Προμαχώνα – Απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία

[Lifo]: Κορωνοϊός: Αυξημένα μέτρα στον Προμαχώνα – Απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία

Σε ισχύ είναι από σήμερα πιο αυστηρά μέτρα στα χερσαία σύνορα στον Προμαχώνα

Σε ισχύ είναι από σήμερα πιο αυστηρά μέτρα στα χερσαία σύνορα στον Προμαχώνα, εξαιτίας του κορωνοϊού .

Από τον Προμαχώνα η είσοδος στην Ελλάδα γίνεται μόνο για όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ εντός 72 ωρών και είναι αρνητικό. Ειδικότερα θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

Παράλληλα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στο συνοριακό φυλάκιο. Σημειώνεται ότι όπως έχει γίνει γνωστό θα υποβάλλονται και κυρώσεις σε όσους δίνουν πλαστά αποτελέσματα, καθώς παρατηρήθηκε πως επιτήδειοι πουλούν ψεύτικα αποτελέσματα σε όσους θέλουν να περάσουν τα σύνορα.

Από την εφαρμογή αυτή του νόμου εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες στους οποίους όμως γίνονταν δειγματοληπτικά τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Απευθείας πτήσεις από την Βρετανία

Από σήμερα είναι σε ισχύ και η άρση της απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων προς την Ελλάδα από την Βρετανία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει από σήμερα τις πτήσεις από την Βρετανία, έχοντας εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα στην χώρα, αλλά και κατόπιν συζήτησης με τις βρετανικές αρχές, μετά την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!