Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα 10 μέτρα για εργαζόμενους, επιχειρήσεις και ανέργους
[Lifo]: Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα 10 μέτρα για εργαζόμενους, επιχειρήσεις και ανέργους

[Lifo]: Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα 10 μέτρα για εργαζόμενους, επιχειρήσεις και ανέργους

Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων για την οικονομική στήριξη όσων πλήττονται από το δεύτερο lockdown

Το νέο πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ενόψει του νέου lockdown ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας .

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι πρέπει για να διατηρούμε επαρκές οπλοστάσιο ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι η επιστροφή στην καθημερινότητα θα αργήσει, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.

Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται στα 37,5 δισ. ευρώ επισήμανε ενώ παράθεσε τα νέα μέτρα.

Αναλυτικότερα τα μέτρα αφορούν:

1. Εργαζόμενοι επιχειρήσεων δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας: Δικαιούχοι αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, από το κράτος, καλύπτονται όλες οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή για τον Νοέμβριο, με ημερομηνία μέχρι και 4 Νοεμβρίου, θα λάβουν εντός Δεκεμβρίου, επίδομα 800 ευρώ, υπολογιζόμενο αναλογικά για τις ημέρες που τέθηκαν σε αναστολή.

2. Επιχειρήσεις αναστολή λειτουργίας με εντολή κυβέρνησης: Δυνατότητα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ πληρωτέο το Νοέμβριο έως 30 Απριλίου. Θα αποπληρωθεί σε 12 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο ή σε 24 με επιτόκιο 2,5% από το Μάιο.

3. Επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας από τη δημόσια αρχή: Αναστολή πληρωμής δόσεων, φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών πληρωτέα τον Νοέμβριο. Μετατίθεται η αποπληρωμή στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης

4.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!