Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Κορωνοϊός: 83 μεγιστάνες ζητούν να φορολογηθούν – «Η ανθρωπότητα είναι σημαντικότερη από τα χρήματά μας»
[Lifo]: Κορωνοϊός: 83 μεγιστάνες ζητούν να φορολογηθούν – «Η ανθρωπότητα είναι σημαντικότερη από τα χρήματά μας»

[Lifo]: Κορωνοϊός: 83 μεγιστάνες ζητούν να φορολογηθούν – «Η ανθρωπότητα είναι σημαντικότερη από τα χρήματά μας»

Μεγιστάνες ζητούν να επιβληθεί φόρος στους πλούσιους προκειμένου να βοηθήσουν τους φτωχούς να επιβιώσουν της κρίσης του κορωνοϊού

Μια ομάδα μεγιστάνων , προέτρεψαν σήμερα τις κυβερνήσεις να αυξήσουν τους φόρους σε βάρος τους προκειμένου να βοηθήσουν τους φτωχούς να επιβιώσουν του κορωνοϊού και της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε.

Σε ανοικτή επιστολή, οι 83 βαθύπλουτοι επιχειρηματίες με τις περιουσίες τους να ανέρχονται σε δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, μεταξύ αυτών η κληρονόμος Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ και ο συνιδρυτής των Ben & Jerry’s, ζητούν να επιβληθεί ένας μόνιμος φόρος πλούτου που θα χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες να δοθεί οικονομική βοήθεια σε όσους πλήττονται από την κρίση.

«Σε αντίθεση με δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, εμείς δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το αν θα χάσουμε τις δουλειές μας, τα σπίτια μας ή την ικανότητά μας να στηρίξουμε τις οικογένειές μας», τονίζει η ομάδα.

«Επομένως, σας παρακαλούμε. Φορολογήστε μας. Φορολογήστε μας». Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της ομάδας της G20, των πιο προηγμένων οικονομιών του πλανήτη, που αναμένεται να συνεδριάσουν μέσω τηλεδιάσκεψης στις 18 Ιουλίου με επίκεντρο την παγκόσμια οικονομική αναταραχή που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Λόγω του «παγώματος» κάθε οικονομικής δραστηριότητας, η παγκόσμια οικονομία προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά 3,2% φέτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ρόιτερς με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 οικονομολόγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!