Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κορωνοιός: Πιθανόν κοντά σε σημαντική ανακάλυψη θεραπείας με αντισώματα, δηλώνουν επιστήμονες
[Lifo]: Κορωνοιός: Πιθανόν κοντά σε σημαντική ανακάλυψη θεραπείας με αντισώματα, δηλώνουν επιστήμονες

[Lifo]: Κορωνοιός: Πιθανόν κοντά σε σημαντική ανακάλυψη θεραπείας με αντισώματα, δηλώνουν επιστήμονες

Μια ένεση κλωνοποιημένων αντισωμάτων που εξουδετερώνει την Covid-19 θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντική για εκείνους στα αρχικά στάδια της μόλυνσης, σύμφωνα με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca

Επιστήμονες που εργάζονται σε θεραπείες κορωνοϊού μπορεί να είναι κοντά σε μια σημαντική ανακάλυψη θεραπείας αντισωμάτων που θα μπορούσε να σώσει τις ζωές των ανθρώπων που μολύνθηκαν, γράφει ο Guardian.

Μια ένεση κλωνοποιημένων αντισωμάτων που εξουδετερώνει την Covid-19 θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντική για εκείνους στα αρχικά στάδια της μόλυνσης, σύμφωνα με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot, δήλωσε ότι η θεραπεία που αναπτύσσεται είναι «ένας συνδυασμός δύο αντισωμάτων» σε μια ενέσιμη δόση «επειδή έχοντας και τα δύο μειώνεται η πιθανότητα ανάπτυξης αντίστασης σε ένα αντίσωμα».

Η θεραπεία με αντισώματα είναι ακριβότερη από την παραγωγή εμβολίων, με τον Soriot να λέει ότι θα είναι προτεραιότητα για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους «που μπορεί να μην είναι σε θέση να αναπτύξουν καλή ανταπόκριση σε ένα εμβόλιο».

Την Πέμπτη, η AstraZeneca υπέγραψε συμφωνία με την Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (Cepi) για να βοηθήσει στην παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων ενός πιθανού εμβολίου κορωνοϊού που αναπτύσσεται από το Jenner Institute στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η AstraZeneca έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζει το εμβόλιο Covid-19 για να διασφαλίσει ότι εάν πετύχει με τις δοκιμές σε ανθρώπους, μπορεί να διατεθεί το φθινόπωρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!