Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κοροναϊός: Τέλος στις μαθητικές εκδρομές στην Ιταλία – Με απόφαση Κεραμέως
[Lifo]: Κοροναϊός: Τέλος στις μαθητικές εκδρομές στην Ιταλία – Με απόφαση Κεραμέως

[Lifo]: Κοροναϊός: Τέλος στις μαθητικές εκδρομές στην Ιταλία – Με απόφαση Κεραμέως

Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς την Ιταλία, μέχρι νεοτέρας

Κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως , αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία , μέχρι νεωτέρας.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας». Σχετικές εγκύκλιοι θα σταλούν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.

Δέκα σχολεία σε εκδρομές στην Ιταλία

Σε εκδρομές στην Ιταλία, βρίσκονται αυτή τη στιγμή 10 σχολεία. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τα δυο από αυτά είναι στο Μιλάνο και τα οχτώ στην κεντρική και νότια Ιταλία. Οι γονείς των μαθητών είναι ανήσυχοι καθώς δεν γνωρίζουν αν θα δοθούν οδηγίες για να επιστρέψουν οι μαθητές πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ή θα παραμείνουν στην Ιταλία και θα ολοκληρώσουν κανονικά τις εκδρομές τους.

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τα νέα δεδομένα


Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κοροναϊό εξετάζει το υπουργείο Υγείας, σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει και είναι σε εξέλιξη. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ νωρίτερα, προβληματισμό έχει προκαλέσει στο υπουργείο Υγείας η παρουσία του κοροναϊού σε γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες που βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!