Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κοροναϊός: Απώλειες δισεκατομμυρίων για τις αεροπορικές εταιρείες: «Οι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε αεροπλάνα»
[Lifo]: Κοροναϊός: Απώλειες δισεκατομμυρίων για τις αεροπορικές εταιρείες: «Οι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε αεροπλάνα»

[Lifo]: Κοροναϊός: Απώλειες δισεκατομμυρίων για τις αεροπορικές εταιρείες: «Οι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε αεροπλάνα»

Η αεροπορική βιομηχανία φοβάται ότι θα βιώσει ιστορικό πλήγμα, αντίστοιχο με αυτό της 11ης Σεπτεμβρίου

Η εξάπλωση του κοροναϊού και οι φόβοι για πανδημία, έχουν καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως.

Αρκετές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι United Airlines, JetBlue και Lufthansa, ανακοίνωσαν πρόσφατα νέες ακυρώσεις στις πτήσεις τους ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, η πτώση στα έσοδα των αεροπορικών για φέτος πρόκειται να φτάσει τα 63 ή ακόμη και τα 113 δις δολάρια. Ειδικότερα, η United Airlines ανακοίνωσε μειώσεις στον αριθμό των δρομολογίων της τάξης του 20% για Απρίλιο και Μάιο, η JetBlue κατά 5% και η Lufthansa κατά 25%.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που πέταξε αυτή την εβδομάδα είναι δραματικά μειωμένος συγκριτικά με όσους ταξίδεψαν την περασμένη», αναφέρει ο Nicholas E. Calio, επικεφαλής των Airlines for America. «Οι πτήσεις ακυρώνονται επειδή οι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε αεροπλάνα».

Παράλληλα, ο κοροναϊός έχει προκαλέσει μεγάλες αναταραχές στο χρηματιστήριο, ενώ πολλές εταιρείες αναπτύσσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του ιού. Η παγκόσμια πτώση του αριθμού των αεροπορικών ταξιδιών ουσιαστικά σημαίνει ότι σταδιακά μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, όπου αρχίζουμε να βλέπουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης.

Μάλιστα, οι επιπτώσεις είναι τόσο σημαντικές που η αεροπορική βιομηχανία έχει να βιώσει ένα αντίστοιχο πλήγμα τουλάχιστον 20 χρόνια. Για την ακρίβεια, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η συγκεκριμένη βιομηχανία χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να επανέλθει σε μια κανονικότητα. Σήμερα, φαίνεται πως είμαστε μπροστά σε μια παρόμοια κατάσταση, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι ανησυχίες για το μέλλον των πτήσεων και εν γένει της βιομηχανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!