Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κόντε κατά Ελλάδας και Αυστρίας: Απαράδεκτες οι αποφάσεις εναντίον της Ιταλίας
[Lifo]: Κόντε κατά Ελλάδας και Αυστρίας: Απαράδεκτες οι αποφάσεις εναντίον της Ιταλίας

[Lifo]: Κόντε κατά Ελλάδας και Αυστρίας: Απαράδεκτες οι αποφάσεις εναντίον της Ιταλίας

Για διακρίσεις σε βάρος της Ιταλίας κατηγόρησε ο Κόντε την Ελλάδα και την Αυστρία

Ο Τζουζέπε Κόντε επιτέθηκε στην Ελλάδα και την Αυστρία, για τη στρατηγική τους απέναντι στους Ιταλούς σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των συνόρων .

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας έκανε λόγο για διακρίσεις σε βάρος της χώρας του και χαρακτήρισε αυτές τις αποφάσεις «απόλυτα απαράδεκτες».

«Υπάρχουν κάποιες χώρες που πιστεύουν ότι είναι σωστό να υιοθετήσουν μέτρα εναντίον κρατών που αυτή τη στιγμή έχουν υψηλότερη επιδημιολογική καμπύλη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος η Ελλάδα και η Αυστρία να λαμβάνουν μεροληπτικά μέτρα σε βάρος της Ιταλίας», είπε ο Κόντε σε συνέντευξη Τύπου.

Η Ιταλία, η χώρα που δέχθηκε το πιο σφοδρό πλήγμα από τον κορωνοϊό στην ΕΕ, άνοιξε τα σύνορά της σε τουρίστες από την Ένωση. Όμως, οι περισσότερες γειτονικές χώρες την έχουν αποκλείσει από τις διμερείς συμφωνίες ελεύθερης κίνησης, ανάμεσά τους η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Ελλάδα.

Ο Κόντε δήλωσε πως η κυβέρνησή του εργάζεται για να αποτρέψει «μεροληπτικές αποφάσεις εναντίον της χώρας μας, τις οποίες θεωρώ απόλυτα απαράδεκτες». Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο, δήλωσε πως η χώρα αναμένει «αμοιβαιότητα» σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των συνόρων.

Η Αυστρία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα άρει τους ταξιδιωτικούς ελέγχους για όλες τις γειτονικές χώρες, με εξαίρεση την Ιταλία, επειδή τα ποσοστά μολύνσεων στα σύνορα είναι ακόμη πολύ υψηλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!