Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Οι Κόνδορες των Άνδεων φτερουγίζουν μόλις κατά το 1% του χρόνου που πετούν
[Lifo]: Οι Κόνδορες των Άνδεων φτερουγίζουν μόλις κατά το 1% του χρόνου που πετούν

[Lifo]: Οι Κόνδορες των Άνδεων φτερουγίζουν μόλις κατά το 1% του χρόνου που πετούν

Ερευνητές εντόπισαν ότι ένας Κόνδορας Άνδεων πέταξε για πέντε ώρες χωρίς να φτερουγίσει

Οι Κόνδορες των Άνδεων φτερουγίζουν τα φτερά τους μόλις το 1% του χρόνου, σύμφωνα με μελέτη.

Το ογκοδέστερο πουλί στον κόσμο χτυπά τα φτερά του μόλις κατά το 1% του χρόνου πτήσης, σύμφωνα με ερευνητές. Ο κόνδορας των Άνδεων, που μπορεί να ζυγίζει έως και 15 κιλά, χρησιμοποιεί ρεύματα αέρα για να παραμείνει σε «πτήση» για ώρες κάθε φορά.

Ερευνητές εντόπισαν ότι ένας Κόνδορας Άνδεων πέταξε για πέντε ώρες χωρίς να φτερουγίσει καλύπτοντας περίπου 172 χιλιόμετρα.

Η μελέτη αποτελεί μέρος μιας συνεργασίας του καθηγητή Emily Shepard και του Δρ. Sergio Lambertucci του Πανεπιστημίου Swansea στην Αργεντινή. Οι ερευνητές ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το πώς οι προσπάθειες πτήσης των πτηνών ποικίλλουν ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 75% των φτερουγισμάτων συσχετίστηκε κυρίως με την απογείωση.

Ο καθηγητής Shepard είπε ότι η έρευνα έδειξε «πόσο ευέλικτες είναι οι αναπτυσσόμενες στρατηγικές των συγκεκριμένων πουλιών». «Οι πιλότοι ενός αεροπλάνου μπορούν να απογειωθούν όλη την ημέρα, αν οι συνθήκες είναι σωστές, οπότε υπό ορισμένες απόψεις η απόδοση του Κόνδορα μπορεί να μην φαίνεται εκπληκτική. Επίσης, οι πιλότοι αεροπλάνων βλέπουν τον καιρό και αποφασίζουν αν είναι καλός για πτήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!