Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: ΚΟΚ: Παιδιά έως 12 ετών σε ειδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο – Μετά τα 16 σε μηχανή
[Lifo]: ΚΟΚ: Παιδιά έως 12 ετών σε ειδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο – Μετά τα 16 σε μηχανή

[Lifo]: ΚΟΚ: Παιδιά έως 12 ετών σε ειδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο – Μετά τα 16 σε μηχανή

Από ποια ηλικία επιτρέπεται να περνούν μόνα τους δρόμο

Τις προβλέψεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τα παιδιά υπογραμμίζει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, τα παιδιά θα πρέπει να κάθονται σε ειδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο έως την ηλικία των 12 ετών. Αυτό επιβάλλουν άλλωστε και τα ευρήματα από δοκιμές αυτοκινητοβιομηχανιών, που προειδοποιούν ότι για να φορέσει κάποιος επιβάτης ζώνη ασφαλείας, θα έχει ύψος άνω του ενάμισι μέτρου.

Παράλληλα, τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 8 ετών πρέπει να συνοδεύονται πάντα από κάποιον ενήλικο όταν διασχίζουν κάποιο δρόμο ενω για τις μοτοσικλέτες, επιτρέπεται στους ανήλικους να ανεβαίνουν σε αυτές ως επιβάτες, μετά την ηλικία των 16 ετών.

Αυτά είναι μερικά χρήσιμα σημεία του ΚΟΚ που οφείλουν να γνωρίζουν οι γονείς-οδηγοί κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους μετακινήσεων, ειδικά τώρα που έχουν αυξηθεί οι δραστηριότητες των παιδιών.

Το Ινστιτούτο, συμβουλεύει γονείς και μαθητές να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα και αθλητικά παπούτσια με αντανακλαστικά στοιχεία για να γίνονται ευκολότερα αντιληπτά κατά τις μετακινήσεις τους, ενώ καλό είναι να σχεδιάζεται από το σπίτι η πιο ασφαλής διαδρομή με την λιγότερη κίνηση και επικινδυνότητα.

Τα παιδιά δεν πρέπει να διασχίζουν το δρόμο ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα για τον απλούστερο λόγο ότι οι οδηγοί δεν μπορούν να τα διακρίνουν, ενώ η επιβίβαση και η αποβίβαση του παιδιού από το όχημα θα πρέπει να γίνεται πάντα από την πλευρά του πεζοδρομίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!