Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Ο Προσωπικός Αριθμός του πολίτη και άλλες 6 αλλαγές
[Lifo]: Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Ο Προσωπικός Αριθμός του πολίτη και άλλες 6 αλλαγές

[Lifo]: Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Ο Προσωπικός Αριθμός του πολίτη και άλλες 6 αλλαγές

Σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε διαβούλευση στη Βουλή αναμένεται να τεθεί τις επόμενες ημέρες ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης , το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων ορίζει το πλαίσιο για τον προσωπικό αριθμό του πολίτη, όπως και τις ψηφιακές υπογραφές, σφραγίδες και τα ψηφιακά έγγραφα.

Με το νομοσχέδιο αυτό μονιμοποιούνται οι ψηφιακές υπηρεσίες που είχαν θεσμοθετηθεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σημειώνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που θα βοηθήσει την Ελλάδα να προχωρήσει γρήγορα στον ψηφιακό μετασχηματισμό και ταυτόχρονα θα της επιτρέψει να προσαρμόζεται εύκολα στα νέα δεδομένα που θα ανακύπτουν. Με μια σειρά από διατάξεις σχετικά με τον Προσωπικό Αριθμό, τις ψηφιακές υπογραφές, τις ψηφιακές σφραγίδες και τα ψηφιακά έγγραφα, που θα αλλάξουν ριζικά τις σχέσεις κράτους-πολίτη, αυξάνοντας την ταχύτητα και θωρακίζοντας τα προσωπικά δεδομένα. Επιπλέον, με την ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών οδηγιών για τα ανοιχτά δεδομένα και του Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ΕΕ ανοίγουμε τον δρόμο για την τεχνολογική εξέλιξη της χώρας. Και τέλος, με αναπτυξιακές διατάξεις όπως το cloud first policy απελευθερώνουμε τις τεχνολογικές δυνατότητες της Δημόσιας Διοίκησης και μειώνουμε τη γραφειοκρατία προς πολίτες και επιχειρήσεις, που θα οδηγήσουν σε ενδυνάμωση του ΑΕΠ της χώρας», δήλωσε σχετικά ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Από τις βασικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η θεσμοθέτηση του προσωπικού αριθμού για τους πολίτες, ο οποίος εντός δύο ετών θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ. Πιο αναλυτικά, 7 από τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!