Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει την Πέμπτη υπό τον Μητσοτάκη – Ποιοι αρχηγοί αναμένεται να μείνουν στις θέσεις τους
[Lifo]: ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει την Πέμπτη υπό τον Μητσοτάκη – Ποιοι αρχηγοί αναμένεται να μείνουν στις θέσεις τους

[Lifo]: ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει την Πέμπτη υπό τον Μητσοτάκη – Ποιοι αρχηγοί αναμένεται να μείνουν στις θέσεις τους

Οι εκτιμήσεις δεδομένης της χρονικής συγκυρίας

Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να αποφασιστεί στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) , το οποίο θα συγκληθεί την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προθέσεις της κυβέρνησης, σχετικά με τις κρίσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, είναι να διατηρηθεί ως έχει το σύνολο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Τον θώκο τους αναμένεται να διατηρήσουν τόσο ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος όσο και οι Αρχηγοί ΓΕΝ κ. Στέλιος Πετράκης και ΓΕΣ κ. Χαράλαμπος Λαλούσης. Και αυτό γιατί, αφενός έχουν μόλις ένα χρόνο θητείας στη θέσης τους και αφετέρου διότι η κυβέρνηση έχοντας καταλογίσει θετικό πρόσημο στην αντίδραση όλων των κλάδων των Ε.Δ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης με την Τουρκία, δεν φαίνεται να επιθυμεί δραματικές αλλαγές στην ηγεσία του στρατεύματος, σε αυτή τουλάχιστον τη χρονική συγκυρία.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μία μικρή ένσταση παρατηρείται μόνο ως προς το πρόσωπο του Α/ΓΕΑ κ. ΓεώργιουΜπλιούμη, ο οποίος την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, ολοκληρώνει δύο χρόνια θητείας και απαιτείται είτε ενεργοποίηση του 2+1 είτε αντικατάστασή του.

Εκτός από τους Αρχηγούς, στην επικείμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα κριθούν και οι αρχηγοί Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος ΒασίληςΠαπαδόπουλος και Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος ΘεμιστοκλήςΜπουρολιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!