Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κύπρος: Ειρηνική διαμαρτυρία στη Δερύνεια – «Είμαστε όλοι Αμμοχωστιανοί, είμαστε όλοι Κερυνειώτες»
[Lifo]: Κύπρος: Ειρηνική διαμαρτυρία στη Δερύνεια – «Είμαστε όλοι Αμμοχωστιανοί, είμαστε όλοι Κερυνειώτες»

[Lifo]: Κύπρος: Ειρηνική διαμαρτυρία στη Δερύνεια – «Είμαστε όλοι Αμμοχωστιανοί, είμαστε όλοι Κερυνειώτες»

Οι συγκεντρωμένοι απηύθυναν κάλεσμα στον ΟΗΕ «να αναλάβει ουσιαστική δράση για να ανακληθεί η απόφαση της Τουρκίας για την Αμμόχωστο»

Έκκληση για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών και επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους απηύθυνε απόψε η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα Δερύνειας.

Μοτοσικλετιστές πραγματοποίησαν το απόγευμα πορεία από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου με τελικό προορισμό το οδόφραγμα της Δερύνειας.

Σε χαιρετισμό του ο Λάμπρος Κάουλας, μέλος της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» ανέφερε ότι «αφορμή της αποψινής εκδήλωσης είναι το άνοιγμα και ο επαπειλούμενος εποικισμός του μέχρι πρότινος κλειστού τομέα της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Είναι γνωστό πως η κατοχική Τουρκία είναι ένα αναξιόπιστο κράτος, το οποίο έχει προκαλέσει πολλά δεινά τόσο στην πατρίδα μας όσο και στους λαούς της περιοχής μας».

Πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να λησμονήσουμε την παράνομη εισβολή και τις εκατοντάδες νεκρούς και αγνοουμένους, όπως και την προσφυγοποίηση που αυτή προκάλεσε. Όπως, βεβαίως, δεν ξεχνούμε τη χαίνουσα πληγή που τραυματίζει τις ψυχές μας, ότι, δηλαδή, εδώ και 46 χρόνια ο τουρκικός στρατός κατέχει το βόρειο τμήμα της πατρίδας μας καταστρέφοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά, βεβηλώνοντας κοιμητήρια, αλλάζοντας τοπωνύμια, μεταφέροντας εποίκους σε μια προσπάθεια να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της κατεχόμενης γης μας».

Ο κ. Κάουλας είπε ακόμα ότι «παρά την απογοήτευση που υπάρχει, ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε γεννά ελπίδα, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!