Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κυκλώνας Ιανός: Καταστροφές σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα (Φωτογραφίες – Βίντεο)
[Lifo]: Κυκλώνας Ιανός: Καταστροφές σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα (Φωτογραφίες – Βίντεο)

[Lifo]: Κυκλώνας Ιανός: Καταστροφές σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Live η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες καταγράφονται στο πέρασμα του κυκλώνα Ιανού που έπληξε τα νησιά του Ιονίου προκαλώντας καταστροφές σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Λευκάδα.

Πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και υλικές ζημιές είναι μόνο μερικές από τις συνέπειες τις κακοκαιρίας που προκάλεσε και προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ. Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και όσο η καταιγίδα είναι σε πλήρη εξέλιξη, το έργο των συνεργείων για την αποκατάσταση των βλαβών είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει, επίσης, αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους πολίτες, να μην προσεγγίζουν σε καμία περίπτωση αγωγούς ή άλλα στοιχεία του Δικτύου που βρίσκονται στο έδαφος, γιατί υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.

Αργοστόλι

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, χρησιμοποιώντας το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του, παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου που πλήττει κυρίως τη δυτική Ελλάδα. Η υψηλότερη ολική βροχόπτωση σε κατοικημένη περιοχή καταγράφηκε στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (123 χιλιοστά).

Σαφώς μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε θαλάσσιες περιοχές, με το μέγιστο να σημειώνεται στα ανοιχτά του Ιονίου και να είναι ίσο με 186 χιλιοστά.

Τοπικά μέσα αλλά και κάτοικοι αναρτούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο που αποτυπώνουν την ένταση του φαινομένου και την έκταση της καταστροφής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!