Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Κικίλιας: Στο 37,5% η πληρότητα των ΜΕΘ για κορωνοϊό- Ενισχύονται στην Αττική
[Lifo]: Κικίλιας: Στο 37,5% η πληρότητα των ΜΕΘ για κορωνοϊό- Ενισχύονται στην Αττική

[Lifo]: Κικίλιας: Στο 37,5% η πληρότητα των ΜΕΘ για κορωνοϊό- Ενισχύονται στην Αττική

Την αύξηση των κλινών στις ΜΕΘ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού ανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Ενισχύονται οι ΜΕΘ για τους ασθενείς με κορωνοϊό μετά και τα αυξημένα κρούσματα, που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι μέσα στις επόμενες 7 ημέρες προστίθενται 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής.

Στην ίδια ανακοίνωση παρατίθενται τα στοιχεία, που υπάρχουν για τις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και οι επόμενες κινήσεις του υπουργείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναλυτικότερα αναφέρεται πως «Οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της επικράτειας ανέρχονται σήμερα σε 930.

Από αυτές, 701 διατίθενται για ασθενείς με νοσήματα πλην Covid-19 (519 κατειλημμένες, 182 κενές) και 229 διατίθενται αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών με Covid-19 (223 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, 6 σε στρατιωτικά).

Από τις 229 ΜΕΘ-Covid στην επικράτεια, είναι κατειλημμένες οι 86 και κενές οι 143, δηλαδή το ποσοστό πληρότητας είναι 37,5%.

Ειδικότερα, στα Νοσοκομεία της Αττικής από το σύνολο των 330 κλινών ΜΕΘ έχουμε διαθέσει 255 κλίνες ΜΕΘ για νοσήματα πλην Covid-19, εκ των οποίων 207 είναι κατειλημμένες και 48 κενές και 75 κλίνες ΜΕΘ-Covid, εκ των οποίων 53 είναι κατειλημμένες και 22 κενές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!