Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Κικίλιας: Οριζόντια, τοπικά μέτρα σε δήμους της Αττικής για τον κορωνοϊό, αν χρειαστεί
[Lifo]: Κικίλιας: Οριζόντια, τοπικά μέτρα σε δήμους της Αττικής για τον κορωνοϊό, αν χρειαστεί

[Lifo]: Κικίλιας: Οριζόντια, τοπικά μέτρα σε δήμους της Αττικής για τον κορωνοϊό, αν χρειαστεί

«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική»

Με την Αττική να μετρά καθημερινά πάνω από 100 κρούσματα κορωνοϊού , ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για τοπικά, οριζόντια μέτρα σε όποιον δήμο απαιτηθεί.

Όπως είπε, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων προσανατολίζεται σε τοπικά μέτρα σε επίπεδο Δήμων: «Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική (…) η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα» σχολίασε, χαρακτηρίζοντας «προφανές» ότι δεν μπορούν να ληφθούν οριζόντια μέτρα για όλη την περιφέρεια «αλόγιστα».

«Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και η Πολιτική Προστασία εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση», εξήγησε ο υπουργός, προσθέτοντας πως διαμορφώνεται μία εικόνα με παρεμβάσεις σε επίπεδο Δήμων, «με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση».

Όσο για τα κριτήρια των εξετάσεων και τα rapid tests, διευκρίνισε πως υπάρχει αλγόριθμος βάσει του οποίου γίνονται τα τεστ και προτεραιότητα δίνεται σε όσους έχουν συμπτώματα ενώ ακολουθούν οι ειδικές, ευπαθείς ομάδες, καθώς και οι υγειονομικοί υπάλληλοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Για τα πιθανά κρούσματα σε σχολεία

Για τη σχολική χρονιά που ξεκίνησε σήμερα, εξέφρασε την ελπίδα για μία θετική εικόνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι και σε άλλες χώρες που άνοιξαν τα σχολεία, όπως Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ισραήλ, σχολικές μονάδες ανοίγουν και κλείνουν ανάλογα με τα δεδομένα που αναθεωρούνται καθημερινά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!