Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Κικίλιας: Άρση lockdown μόνο με λιγότερα από 500 κρούσματα στις 30 Νοεμβρίου
[Lifo]: Κικίλιας: Άρση lockdown μόνο με λιγότερα από 500 κρούσματα στις 30 Νοεμβρίου

[Lifo]: Κικίλιας: Άρση lockdown μόνο με λιγότερα από 500 κρούσματα στις 30 Νοεμβρίου

Τι απάντησε για τον πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιο που έφυγε από το νοσοκομείο ενώ διαγνώστηκε θετικός

Μόνο με λιγότερα από 500 κρούσματα στις 30 Νοεμβρίου θα γίνει άρση lockdown , τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας .

«Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας. Αν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500 τότε σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία. Πάντα με μέτρα αυτοπροστασίας. Οι επιδημιολόγοι ξέρουν καλύτερα και αυτοί θα κάνουν τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση», εξήγησε.

Για το κλείσιμο των σχολείων, είπε πως «είναι θέμα κινητικότητας των γονιών, των παππούδων, των γιαγιάδων, των δασκάλων. Όσο μειώνουμε την κινητικότητα μειώνουμε τον κίνδυνο. Είναι το τελευταίο μέτρο που θέλαμε να πάρουμε. Αλλά είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση που αναγκάστηκε η επιτροπή να επιβάλει αυτό το μέτρο».

Σχετικά με τα δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνουν σε μαθητές πριν ανοίξουν τα σχολεία αυτά θα γίνουν σε μαθητές όλων των βαθμίδων όπως δήλωσε ο ίδιος.

«Θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι πολύ», είπε μιλώντας στο Mega, υπενθυμίζοντας ωστόσο πως υπάρχει διασπορά στην κοινότητα.

«1.162 κρεβάτια ΜΕΘ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα. Υπάρχει διασπορά ιού στην κοινότητα. Αντιδράσαμε γρήγορα και αυξήθηκαν οι κλίνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!