Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κατηγορούν τον Μπολσονάρου ότι κρύβει τον απολογισμό του κορωνοϊού που σαρώνει τη Βραζιλία
[Lifo]: Κατηγορούν τον Μπολσονάρου ότι κρύβει τον απολογισμό του κορωνοϊού που σαρώνει τη Βραζιλία

[Lifo]: Κατηγορούν τον Μπολσονάρου ότι κρύβει τον απολογισμό του κορωνοϊού που σαρώνει τη Βραζιλία

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας δεν εμφανίζεται το σύνολο των νεκρών και των κρουσμάτων

Την ώρα που ο κορωνοϊός σαρώνει τη Βραζιλία, η κυβέρνηση του Ζαΐχ Μπολσονάρου σταμάτησε να δημοσιεύει στο διαδίκτυο τον συνολικό απολογισμό των θανάτων και των κρουσμάτων.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς πολλοί κατηγορούν τον πρόεδρο της Βραζιλίας ότι προσπαθεί να αποκρύψει τον πραγματικό απολογισμό. Την Παρασκευή «κατέβηκε» η ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας στην οποία δημοσιεύονταν ο ημερήσιος, εβδομαδιαίος και μηνιαίος απολογισμός για τα κρούσματα και τους θανάτους στη χώρα. Το Σάββατο, η ιστοσελίδα »ανέβηκε» ξανά, αλλά χωρίς να εμφανίζεται σε αυτή ο συνολικός απολογισμός, παρά μόνο τα κρούσματα και οι θάνατοι των τελευταίων 24 ωρών.

Οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «κάνει αόρατους» τους νεκρούς. «Η αυταρχική, αναίσθητη, απάνθρωπη και ανήθικη προσπάθεια να καταστούν αόρατοι οι νεκροί της Covid-19 δεν θα πετύχει», ανέφερε σε ανακοίνωση το Εθνικό Συμβούλιο Υπηρεσιών Υγείας.

Από την πλευρά του, ο Μπολσονάρου υπεραμύνθηκε αυτής της κίνησης υποστηρίζοντας ότι ο συνολικός απολογισμός δεν αντικατοπτρίζει την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα. Σύμμαχος του προέδρου, ο Κάρλος Γουίζαρντ, δήλωσε στην O Globo ότι κάποιες πολιτείες είχαν στείλει λανθασμένα στοιχεία στο υπουργείο Υγείας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπερέβαλαν στον απολογισμό.

Παράλληλα ο επιχειρηματίας, που αναμένεται να αναλάβει υψηλό πόστο στο υπουργείο Υγείας, είπε πως η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τα στοιχεία για να καταλήξει σε έναν «πιο ακριβή» απολογισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!