Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Καθηγητής Σαρηγιάννης: Οι ασυμπτωματικοί τουρίστες μπορεί να φέρουν νωρίτερα το δεύτερο κύμα
[Lifo]: Καθηγητής Σαρηγιάννης: Οι ασυμπτωματικοί τουρίστες μπορεί να φέρουν νωρίτερα το δεύτερο κύμα

[Lifo]: Καθηγητής Σαρηγιάννης: Οι ασυμπτωματικοί τουρίστες μπορεί να φέρουν νωρίτερα το δεύτερο κύμα

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου το δεύτερο κύμα κορωνοϊού σύμφωνα με τον καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη

Μία εισροή πέντε ασυμπτωματικών τουριστών την ημέρα με κορωνοϊό για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, θα μπορούσε να φέρει ένα δεύτερο κύμα αναζωπύρωσης από 19-20 έως τέλος Σεπτεμβρίου, δηλαδή ένα μήνα νωρίτερα από τις μέχρι τώρα προβλέψεις.

Στην παραπάνω εκτίμηση προχώρησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ και στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών της Παβία, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επικαλούμενος μοντέλο που έχει αναπτύξει με την ομάδα του. Το δεύτερο κύμα μπορεί να προκύψει, αν «χάσουμε» τους ασυμπτωματικούς φορείς που είναι ενεργοί στην κοινότητα και διασπείρουν τον ιό, διευκρινίζει ο κ. Σαρηγιάννης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο Fm και Τάνια Η. Μαντουβάλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει μέχρι και 20 άτομα.

Όσον αφορά τα μέτρα που ελήφθησαν και λαμβάνονται, ο καθηγητής τονίζει ότι είναι σημαντικός ο συνδυασμός τους, και όχι μόνο το κάθε μέτρο χωριστά. Κάτι που όπως λέει, καταδεικνύει ότι όλοι πρέπει να επιδείξουμε ένα αίσθημα ευθύνης και να εφαρμόσουμε τα μέτρα προστασίας και ως πολίτες και καταναλωτές, αλλά και ως οικονομικοί παράγοντες.

«Το κλείσιμο των σχολείων και των Πανεπιστημίων τον Μάρτιο έφερε μία μείωση στο βαθμό του επιπολασμού του ιού γύρω στο 18%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!