Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα στη Μάνδρα – Χατζηδάκης: Ακολουθεί το Μάτι
[Lifo]: Κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα στη Μάνδρα – Χατζηδάκης: Ακολουθεί το Μάτι

[Lifo]: Κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα στη Μάνδρα – Χατζηδάκης: Ακολουθεί το Μάτι

Μέσα στους επόμενους μήνες θα κατεδαφιστούν 1.108 αυθαίρετα όλη τη χώρα

Ξεκινά η κατεδάφιση των αυθαιρέτων στη Μάνδρα ενώ θα ακολουθήσουν κατεδαφίσεις σε αυθαίρετα και στην υπόλοιπη χώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία» είπε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. «Είναι θέμα νομιμότητας, είναι θέμα ποιότητας ζωής» δήλωσε μεταξύ άλλων από τη Μάνδρα Αττικής, όπου παραβρέθηκε, στην πρώτη κατεδάφιση για το 2020, αυθαίρετης κατοικίας στην περιοχή.

«Από εδώ από την Μάνδρα, από τον τόπο της τραγωδίας, στέλνουμε το μήνυμα ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν ανέχεται την αυθαιρεσία. Προχωρούμε στην κατεδάφιση αρκετών αυθαιρέτων, για όσα έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Ο υπουργός προανήγγειλε κατεδαφίσεις και στο Μάτι, όπου τον Ιούλιο του 2018 καταστράφηκε από την φονική πυρκαγιά. Συνολικά θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια, 340 μάντρες και άλλες κατασκευές. Κατά τον ίδιο, προτεραιότητα είναι να γίνει το Μάτι μια βιώσιμη πόλη – πρότυπο.

Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι, το οποίο υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του ΤΕΕ. Το εν λόγω σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και την Περιφέρεια, για τυχόν βελτιώσεις, ωστόσο προβλέπεται να κατεδαφιστούν 141 κτίσματα και 340 μάντρες, με παράλληλη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και επίλυση των δασικών προβλημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!