Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η BP καταργεί 10.000 θέσεις εργασίας- Περίπου το 15% του προσωπικού του ομίλου
[Lifo]: Η BP καταργεί 10.000 θέσεις εργασίας- Περίπου το 15% του προσωπικού του ομίλου

[Lifo]: Η BP καταργεί 10.000 θέσεις εργασίας- Περίπου το 15% του προσωπικού του ομίλου

10.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο καταργεί η BP

Η BP ανακοίνωσε ότι καταργεί 10.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να προσαρμοστεί σε μια πετρελαϊκή αγορά που έχει πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού.

Οι θέσεις αυτές αποτελούν περίπου το 15% του προσωπικού του πετρελαϊκού ομίλου. Η πλειονότητα αυτών θα καταργηθούν ως τα τέλη του 2020. Κυρίως θα αφορούν μισθωτούς σε διοικητικά πόστα, διευκρίνισε η BP στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Αλλά και υψηλόβαθμες θέσεις θα καταργηθούν, καθώς ο όμιλος θα μειώσει κατά ένα τρίτο τον αριθμό των υψηλόβαθμων στελεχών, σε 400 προς το παρόν.

«Πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις», ανέφερε ο γενικός διευθυντής Μπέρναρντ Λούνεϊ, σε email προς τους εργαζομένους της BP. «Όμως πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι καλό για την BP και αυτό θα μας βοηθήσει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί», σημείωσε ακόμη.

Από τον Φεβρουάριο η BP είχε ανακοινώσει ένα στρατηγικό σχέδιο που προέβλεπε έναν μικρότερο όμιλο, ώστε να μπορεί στο μέλλον να εξαρτάται λιγότερο από τα ορυκτά καύσιμα. Όμως, η πανδημία του κορωνοϊού και η κρίση που προκάλεσε ώθησε την BP να λάβει ριζικές αποφάσεις.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν από τον Μάρτιο κάτω από το όριο αποδοτικότητας της BP, εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης λόγω της διακοπής της οικονομικής δραστηριότητας στη διάρκεια των lockdown.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!