Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Κατακραυγή για Ισραηλινό στρατιώτη που πίεζε με το γόνατό του Παλαιστίνιο διαδηλωτή στον λαιμό
[Lifo]: Κατακραυγή για Ισραηλινό στρατιώτη που πίεζε με το γόνατό του Παλαιστίνιο διαδηλωτή στον λαιμό

[Lifo]: Κατακραυγή για Ισραηλινό στρατιώτη που πίεζε με το γόνατό του Παλαιστίνιο διαδηλωτή στον λαιμό

Αντιδράσεις για βίντεο που δείχνει Ισραηλινό στρατιώτη να πιέζει με το γόνατό του Παλαιστίνιο διαδηλωτή στον λαιμό, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Δυτική Όχθη

Ο στρατός του Ισραήλ αναφέρει πως εξετάζει ένα περιστατικό στο οποίο ένας στρατιώτης των δυνάμεών του εμφανίζεται να βάζει το γόνατό του στον λαιμό ενός Παλαιστίνιου διαδηλωτή κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη .

Στο φιλμ εμφανίζεται ο Khairi Hanoon, ένας γνωστός ακτιβιστής, να σπρώχνεται στο έδαφος από έναν στρατιώτη. Στη συνέχει ο στρατιώτης βάζει το γόνατό του στον λαιμό του εξηντάχρονου Hanoon για περίπου 50 δευτερόλεπτα. Το περιστατικό καταδικάστηκε από τους Παλαιστίνιους, αλλά ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε πως τα στρατεύματά του ενήργησαν με αυτοσυγκράτηση. Παράλληλα έκανε λόγο για «αποσπασματικό, παραποιημένο βίντεο» στο οποίο δεν αντικατοπτρίζονται «οι ταραχές και η βία απέναντι στον στρατό, που προηγήθηκαν της σύλληψης».

Το βίντεο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην κατασκευή ισραηλινών οικισμών στο χωριό Shufa, κοντά στο Ναμπλούς, την Τρίτη. Οι οικισμοί θεωρούνται παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου, γεγονός που το Ισραήλ αμφισβητεί.

«Μερικοί ηλικιωμένοι έκαναν πορεία, πιστεύοντας πως οι στρατιώτες δεν θα μας επιτεθούν, αλλά κάναμε λάθος. Μας επιτέθηκαν με αγριότητα», ανέφερε ο Khairi Hanoon στην εφημερίδα Haaretz. «Είμαι 60 ετών, τι μπορώ να κάνω σε έναν ένοπλο στρατιώτη; Αλλά για τον αξιωματικό του περιστατικού, θεωρούμαι απειλή και μέσα σε λίγα λεπτά άρχισε να μου επιτίθεται βίαια», συμπλήρωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!