Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Lifo]: Κάστερ Σεμένια: Η Ολυμπιονίκης έχασε την έφεση για τα επίπεδα τεστοστερόνης των αθλητριών
[Lifo]: Κάστερ Σεμένια: Η Ολυμπιονίκης έχασε την έφεση για τα επίπεδα τεστοστερόνης των αθλητριών

[Lifo]: Κάστερ Σεμένια: Η Ολυμπιονίκης έχασε την έφεση για τα επίπεδα τεστοστερόνης των αθλητριών

«Είμαι πολύ απογοητευμένη, θα συνεχίσω να μάχομαι», δήλωσε η Σεμένια

Η Ολυμπιονίκης Κάστερ Σεμένια έχασε την έφεση που είχε κάνει, προκειμένου να της επιτραπεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της στα 800 μ., χωρίς να κάνει θεραπεία μείωσης της τεστοστερόνης.

«Είμαι πολύ απογοητευμένη με αυτή την απόφαση, αλλά αρνούμαι να επιτρέψω στην Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου να μου χορηγήσει φάρμακα, ή να με εμποδίσει να είμαι αυτή που είμαι», δήλωσε η Σεμένια, μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελβετίας.

«Ο αποκλεισμός γυναικών αθλητριών ή το να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία μας, αποκλειστικά λόγω των φυσικών δυνατοτήτων μας, βάζει την Παγκόσμια Ομοσπονδία στη λάθος πλευρά της ιστορίας», δήλωσε η Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια.

«Θα συνεχίσω να μάχομαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα των αθλητριών, τόσο εντός όσο και εκτός σταδίου, μέχρι όλες να μπορούμε να τρέξουμε ελεύθερες, όπως γεννηθήκαμε. Ξέρω ότι αυτό είναι το σωστό και θα κάνω ό,τι μπορώ για να προστατεύσω τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα νεαρά κορίτσια οπουδήποτε», υπογράμμισε ακόμη η Σεμένια.

Την 1η Μαΐου 2019 το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) είχε επικυρώσει τον κανονισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου (World Athletics), που θέτει όριο στα επίπεδα τεστοστερόνης για αθλήτριες που μετέχουν σε αγωνίσματα από τα 400 μέτρα έως τα 1.500 μέτρα. Η Σεμένια είχε προσφύγει στο CAS, ελπίζοντας ότι θα ανατραπεί ο κανονισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!