Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Καραμανλής: Μπορεί να υπάρξουν περιορισμοί στις μετακινήσεις στους επιβαρυμένους νομούς
[Lifo]: Καραμανλής: Μπορεί να υπάρξουν περιορισμοί στις μετακινήσεις στους επιβαρυμένους νομούς

[Lifo]: Καραμανλής: Μπορεί να υπάρξουν περιορισμοί στις μετακινήσεις στους επιβαρυμένους νομούς

Μετακινήσεις «μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες»

Το ενδεχόμενο να περιοριστούν οι μετακινήσεις κατοίκων στους επιβαρυμένους νομούς, άφησε ανοικτό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Α. Καραμανλής .

Για την πιθανή απαγόρευση μετακινήσεων από και προς «κόκκινους» και «πορτοκαλί» νομούς σε άλλους, ο κ. Καραμανλής απάντησε πως «εξετάζονται όλα τα μοντέλα» προσθέτοντας ωστόσο πως στόχος είναι να διασφαλιστεί «όσο το δυνατόν» η μετακίνηση των πολιτών αλλά και η προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν απέκλεισε πάντως το σενάριο μετακινήσεων «μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες» στους νομούς με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

«Επομένως νομίζω ότι υπάρχει μία εικόνα ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις στους επιβαρυμένους νομούς και να υπάρχουν μετακινήσεις μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες», είπε επί λέξει.

Για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ

Ερωτηθείς για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υποστήριξε πως μόνο στο 5% των οχημάτων καταγράφονται πληρότητες άνω του 65%. Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου πως δεν είναι αυτή η εικόνα που παρατηρείται στα ΜΜΜ, ο κ. Καραμανλής αποκρίθηκε πως οι εκτιμήσεις προκύπτουν από τα στοιχεία τηλεματικής για την ακύρωση εισιτηρίων.

Έσπευσε δε να κάνει λόγο για «μεγάλη λαθρεπιβίβαση» και πρόσθεσε πως για τις εκτιμήσεις, διπλασιάζεται το νούμερο επιβατών που προκύπτει από τις ακυρώσεις εισιτηρίων. «Ήδη έχουμε κάνει πολλά», είπε ο υπουργός, παραδεχόμενος ωστόσο πως δεν είναι αρκετά εν μέσω πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!